Prada renunţă la folosirea blănurilor naturale

in Business 27 May 2019 72 Views

Casa de modă italiană Prada a anunţat că renunţă la folosirea blănurilor naturale în produsele sale, începând cu colecţia pentru femei din primăvară-vară 2020.

Decizia a fost anunţată pe contul de Twitter al casei Prada şi într-un comunicat al Fur Free Alliance, o reţea internaţională de organizaţii pentru protecţia animalelor. 

“Este o zi minunată pentru animale”, a declarat Brigit Oele, manager al Fur Free Alliance (FFA), într-un comunicat.

FFA este o coaliție de peste 50 de organizații pentru protecția animalelor.

Joh Vinding, presedintele FFA a declarat: “Grupul Prada cu brandurile sale se înscrie acum într-o listă tot mai mare de branduri fără blănuri care răspund atitudinilor schimbătoare ale consumatorilor față de animale”.

Blănurile de animale nu vor fi utilizate în colecțiile noi, însă articolele produse deja vor continua să fie vândute.

“Faptul că ne concentrăm pe materiale inovatoare va permite companiei să exploreze noi limite ale designului creativ, satisfăcând în același timp cererea de produse etice”, a declarat șeful lanțului de modă Miuccia Prada.

Noua “politică fără blană” demonstrează angajamentul Prada pentru “inovaţie şi responsabilitate socială”, a declarat directorul de creaţie Miuccia Prada în acelaşi comunicat. 

Schimbarea intră în vigoare odată cu colecția de primăvară-vară 2020 și va acoperi, de asemenea, brandurile Miu Miu, Car Shoe și Church’s.

Anul trecut, brandul de produse de lux Burberry a anunțat că va înceta să utilizeze blănuri reale în produsele sale și ar elimina treptat articolele existente, în timp ce casa de modă de lux Gucci a încetat să mai folosească blană în colecția sa de primăvară-vară din 2018.

Comentarii

comentarii