Prada va lansa o colecție de genți din deșeuri marine

in Business, Companii, Deseuri 6 July 2019 94 Views

Prada a anunțat că intenționează să lanseze o colecție de genți din nailon, fabricate din plastic reciclat din deșeuri marine.

Casa de modă italiană de lux a devenit renumită în ultimele patru decenii pentru utilizarea pe scară largă a nailonului, lansând rucsacul “Vela” din 1984 și o colecție de îmbrăcăminte din nailon un deceniu mai târziu.

Compania a dezvăluit acum că intenționează să folosească numai nailonul care a fost reciclat până în 2021, pe lângă lansarea unei colecții de genți numită “Re-Nylon”.

Cele șase genți din gamă vor fi fabricate din tesatura sintetică creată prin reciclarea plasticului provenit din ocean, plase de pescuit și deșeuri de fibre textile.

“Este o reducere masivă a nailonului și un impact mare în ceea ce privește sustenabilitatea. Vrem să facem lucruri nu numai din motive de marketing, ci serios, pe scară largă”, a declarat Lorenzo Bertelli, șefa marketingului și comunicării la Prada Group, pentru Business of Fashion.

Colecția “Re-Nylon” va include o borsetă, o geantă de umăr și doi rucsaci Prada.

Bertelli a explicat că trecerea la utilizarea nailonului reciclat este “începutul unei ere” pentru Prada, după ce a remarcat “o mulțime de cerere pe piață”.

“Sper că fiecare casă de modă concurentă va trece la abordări mai sustenabile de fabricație”, a spus Bertelli.

“Econyl”, nailon din materiale plastice reciclate, este deja utilizată de casele de modă, inclusiv Stella McCartney, Adidas și Triumph.

Luna trecută, Prada a anunțat că va elimina blănurile din colecțiile femeilor până în februarie 2020.

“Concentrarea pe materiale inovatoare va permite companiei să exploreze noi limite ale designului creativ, satisfăcând în același timp cererea de produse etice”, a declarat Miuccia Prada, designer-șef al casei de modă.

Anterior, Prada folosea materii prime precum blănuri de nurcă, vulpi și iepuri.

Comentarii

comentarii