Raurile britanice pot alimenta 850.000 de locuinte

in Energie 7 March 2010 163 Views

Raurile Marii Britanii pot fi o mare sursa de electricitate pentru aproape un milion de locuinte, daca se construiesc circa 26.000 de hidrocentrale in tot statul, informeaza Telegraph.

Potrivit Agentiei britanice pentru Protectia Mediului, hidrocentralele vor genera suficinta electricitate pentru alimentarea a 850.000 de locuinte.

Un studiu efectuat de un grup guvernamental arata ca un potential vast de generare a energiei din rauri exista in Anglia si Wales.

Raurile din Wales cu cel mai mare potential de producere a energiei sunt Thames, Humber, Aire, Severn si Mersey. Pentru construirea celor 26.000 de hidrocentrale este necesara o suma de circa 4 miliarde de lire sterline.

Studiul a identificat cel putin 5.000 de locuri din Anglia si Wales unde proiecte hidroenergetice la scara mica si mijlocie ar putea fi cu usurinta implementate.

Insa aceste propuneri au primit o puternica opozitie din partea organizatiilor britanice de pescuit care pretind ca hidrocentralele pot avea un efect devastator asupra pestilor migratori precum pastravul si somonul.

Comentarii

comentarii