Premierul foloseste o limuzina hibrid

in Stiri 6 June 2012 114 Views

Premierul Victor Ponta a anuntat ca automobilul hibrid, pe care il foloseste incepand de luni, “consuma pe jumatate si polueaza pe jumatate” fata de vechea sa masina de serviciu.

„Masina cu care merg acum in oras consuma exact jumatate decat consuma masina primita de la SPP, polueaza pe jumatate si, cel putin cat stam la semafor in trafic, nu polueaza deloc”, a explicat Victor Ponta.

Pentru a dezminti zvonurile ca a cheltuit bani publici pe noul automobil, Victor Ponta a subliniat ca pe masina folosita acum “nu am dat niciun leu”. “Mi-a fost pusa la dispozitie de catre firma producatoare, careia nu ii spun numele ca sa nu ii fac reclama”, a sustinut seful Guvernului.

Masina este fabricata acum trei ani, iar pana in prezent a servit ca automobil de showroom.

Automobilul a fost transferat printr-un contract de comodat, valabil pana la sfarsitul anului curent, pentru a fi utilizat de seful Guvernului.

Victor Ponta a anuntat ca foloseste acest automobil pentru a transmite un semnal atat institutiilot publice, cat si cetatenilor Romaniei: „Ar fi cazul sa ne orientam catre tehnologiile nepoluante, atat in ceea ce priveste institutiile publice cat si in cazul masinilor private pe care le cumparam”.

Premierul a sugerat ca, pe viitor, institutiile care cumpara masini prin licitatie sa includa in caietul de sarcini, printre criteriile de selectie, si o clauza privind caracterul nepoluant al acestora. Victor Ponta a precizat ca un asemenea procedeu nu inseamna o limitare la achizitia de masini electrice sau hibrid, pentru ca exista si automobile echipate cu motor cu ardere interna care au emisii scazute de noxe.

Conform unor surse neoficiale, automobilul utilizat de premierul Ponta este un Mercedes S 400 Hybrid – un model care, la exterior, nu iese aproape deloc din linia Clasei S a masinilor Mercedes, echipate cu motor clasic. S 400 Hybrid este primul model hibrid al firmei Mercedes. Masina este echipata cu un motor pe benzina de 3,5 litri, care ofera 279 CP, si cu un motor electric de 20 CP. Emisiile de CO2 ale acestei limuzine ar fi numai 186 g/km.

Pretul de vanzare al unui Mercedes S 400 Hybrid ajunge la 100.000 de euro.

Comentariile tale pot fi postate aici

Mihai Diac

Foto: www.ecoautoninja.com/eco-hybrid-vehicles

Citeste si:

Noua lege privind taxa auto da „unda verde” masinilor electrice si hibrid
 

Comentarii

comentarii