Premierul Tariceanu a plantat un copac in memoria tatalui sau

in Business 30 October 2008 101 Views

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a plantat, joi, cinci copaci – patru molizi si un paltin – pe dealurile din Comanesti, Bacau, in cadrul unei campanii de impadurire, informeaza Rompres.

"Este o campanie binevenita, care mobilizeaza, pe un subiect care in Romania este pe un plan foarte indepartat – protectia mediului. Sensibilizarea opiniei publice este un exemplu foarte bun", a spus Tariceanu. Potrivit premierului, despaduririle "irationale" au constituit una din cauzele inundatiilor din ultimii ani, dar nu Romsilva ar fi vinovata de dezastrul ecologic.

"Pe valea Asaului, la inundatii, era un gater la 100 metri", a spus primul-ministru, care a afirmat ca doar Justitia poate pune capat taierilor masive de padure, prin condamnarea celor vinovati. Tariceanu a mentionat ca a plantat arborii pentru copiii si sotia sa, dar si in memoria tatalui sau.

"Mi-am adus aminte de tatal meu, un mare iubitor de natura, un drumet si un mare cunoscator al muntilor Romaniei, pe care l-am insotit in excursii. Mi-am adus aminte de el, acum, aici, la Comanesti", a explicat premierul.

La actiunea de impadurire desfasurata pe dealurile din preajma Comanestiului lucreaza circa 2.000 de voluntari, care vor planta peste 20.000 de puieti de paltin, pin, brad si molid.

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a fost in cursul diminetii zilei de joi la Radauti Prut, unde a anuntat ca Guvernul va suplimenta ajutoarele acordate sinistratilor din zonele afectate de inundatiile din luna iulie, astfel incat acestia sa se poata muta in locuintele nou-construite pana la 1 decembrie.

Comentarii

comentarii