Premii in schimbul deseurilor electrice

in Stiri 7 April 2012 132 Views

Primaria Sectorului 6 si Asociatia Romana pentru Reciclare – RoRec organizeaza astazi in Bucuresti o noua actiune destinata colectarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE).

Cetatenii care participa la ea pot castiga premii oferite de firma Bosch.

Actiunea face parte din campania denumita “Locul deseurilor nu este in cas─â. Trimite-le la plimbare”.

La prima actiune de acest gen, organizata pe 31 martie, cetatenii Capitalei au predat peste 4.000 de kilograme de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE).

Momentul campaniei a fost ales tinand cont si de faptul ca maine sunt Floriile, iar prin traditie romanii obisnuiesc in aceasta perioada sa faca ordine si curatenie in locuinte si in jurul acestora.

Toti bucurestenii pot preda deseuri in Sectorul 6

Actiunea de preluare a DEEE se desfasoara astazi in cinci puncte din Sectorul 6: parcul de la Complexul Apusului, intersectia Bulevardului Iuliu Maniu cu Soseaua Virtutii, Calea Giulesti – Podul Grant, intrarea in parcul de la statia de metrou Crangasi si intersec╚Ťia Bulevardului Constructorilor cu Calea Giulesti.

Punctele de colectare sunt deschise tuturor bucure╚Ötenilor interesati sa scape de echipamentele nefolositoare sau defecte, indiferent de sectorul în care locuiesc. In plus, cetatenilor din Sectorul 6 li se ofera si posibilitatea de preluare gratuita de la domiciliu a deseurilor foarte grele sau voluminoase, pe baza unei programari telefonice.

Toti cetatenii care predau DEEE sunt inscrisi la o tombol─â cu premii oferite de partenerul Bosch, ai c─ârei castigatori vor fi stabiliti prin tragere la sorti, in aceasta seara.

Premiile campaniei constau in echipamente electrocasnice Bosch: cinci masini de spalat rufe, zece aspiratoare si zece roboti de bucatarie.

“Dupa deschiderea primelor cinci locatii din Reteaua Nationala RoRec a Centrelor de Colectare DEEE in parteneriat cu primariile, venim in sprijinul comunitatilor carora le sunt necesare astfel de servicii, printr-un program adresat reprezentantilor autoritatilor locale. Obiectivele acestui nou program sunt documentarea, transferul de know-how, odata cu asimilarea unor modele de lucru pentru cresterea performantei serviciilor oferite populatiei”, a explicat Liviu Popeneciu, presedintele Asociatiei RoRec.

Mihai Diac

Foto: www.rtv.net

Citeste si:

Premii de la Bosch, pentru cetatenii care au colectat DEEE-uri in Sectorul 4

S-a inaugurat site-ul care colecteaza deseuri electrice si electronice
 

Comentarii

comentarii