Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Prevenția, soluția pentru combaterea efectelor climatice

Între anii 1901 și 2016, România a înregistrat o creștere a temperaturii de 1,96 de grade Celsius fapt care a condus la apariția unor fenomene meteorologice extreme în care perioadele de secetă alternează cu inundații și furtuni. Potrivit lui Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, trebuie un mod mai rapid de detectare și alertare a populației. 

flood-989081_640

Acestea sunt indicii care arată că problema climatică este reală și că ne vom confrunta cu fenomene meteo extreme din ce în ce mai mult. Și atunci este momentul să ne pregătim mai mult pentru aceste fenomene. Acesta nu este numai rolul Departamentului pentru Situații de Urgență. Acesta este un aspect de care trebuie să se ocupe mai multe instituții ale statului. Schimbarea climatică este cu un impact major pe tot globul și nu numai în România”, a spus Raed Arafat, citat de Agerpres.

 

Oficialul MAI a precizat că pregătirea populației nu poate fi realizată „de azi pe mâine”. Anumite tipuri de fenomene sunt foarte greu de identificat ceea ce îngreunează acțiunea de alertare.

Domeniul detectării aparține celor de la meteorologie, domeniul alertării aparține autorităților locale și nouă, să găsim mecanismele prin care să alertăm mai repede. Intrarea (pe piață — n.r.) telefoanelor smartphone, intrarea aplicațiilor — poate că vor permite o alertare mai rapidă a populației dacă apare așa ceva”, a mai spus Arafat.

La nivel mondial, catastrofele naturale cauzate de schimbările climatice și fenomenele meteo extreme vor afecta 1,3 miliarde de oameni și active în valoare de 139 mii de miliarde euro până în anul 2050.

spot_img

Ultimele știri