Prezentatorii Top Gear, nevoiti sa impinga la un Nissan Leaf ramas fara energie (VIDEO)

in Transport 16 May 2011 113 Views

In cadrul celebrei emisiuni auto Top Gear se pregateste un nou episod cu masini electrice. Britanicii nu s-au lasat impresionati de scandalul/procesul cu compania Tesla, a caror supermasina electrica Roadster a iesit cam sifonata dintr-un recent test auto. Prin urmare, au mai incercat doua masini electrice si pentru noua serie Top Gear: Nissan Leaf si Peugeot iON (varul lui Mitsubishi i-MiEV).

Din nefericire, ambele automobile au ramas fara energie in Lincoln, un orasel din centrul Marii Britanii care, asa cum se intampla pe aproape intreaga planeta, nu au infrastructura necesara incarcarii masinilor electrice.

Jeremy Clarkson si James May au fost filmati impingand de zor la Nissan-ul Leaf "descarcat", incercand, fara succes, sa gaseasca un punct de alimentare cu electricitate.

Potrivit ziarului local The Lincolnite, citat de Jalopnik.com, masinile celor doi prezentatori ai emisiunii au ramas fara energie in timp ce se conduceau prin centrul orasului, si au fost nevoiti sa isi incarce vehiculele cu ajutorul unor prelungitoare trase prin ferestrele unei universitati din zona.

O parte din aventura celor de la Top Gear a fost filmata de studenti. Sustinatorii masinilor electrice se tem insa ca Nissan Leaf si Peugeot iON vor fi "desfiintate" pe nedrept in cadrul emisiunii, asa cum s-a intamplat si cu Tesla, din acelasi motiv. 

Foto: Jalopnik.com

Florin Tulbure

Cititi si:

Renault Twizy, cea mai ieftina masina electrica, poate fi comandata online (VIDEO)

Test drive Green Report: Fluence, primul sedan 100% electric disponibil in Romania

Test drive Green-report.ro. Mitsubishi i-MiEV, buburuza electrica de oras (FOTO)

3.700 euro, in loc de 5.300 euro, pentru cumparatorii de masini electrice prin programul ”Rabla”

Dezvoltarea infrastructurii masinilor electrice, in mana autoritatilor locale

Comentarii

comentarii