Prima emisiune de obligaţiuni verzi a NEPI Rockcastle a atins valoarea de 500 milioane de euro

in Business, Energie 19 August 2020 92 Views

NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din Europa Central─â ╚Öi de Est, cu o pozi╚Ťie dominant─â ├«n Rom├ónia, Polonia ╚Öi Slovacia, a ├«ncheiat prima emisiune de obliga╚Ťiuni verzi. Cu o valoare de 500 milioane de euro, fondurile din obliga╚Ťiunile verzi vor fi utilizate pentru refinan╚Ťarea portofoliului de cl─âdiri sustenabile ╚Öi finan╚Ťarea proiectelor de eficien╚Ť─â energetic─â ale grupului

├Äntr-un context de incertitudine generat de pandemia COVID-19, emisiunea de obliga╚Ťiuni verzi a generat un interes considerabil din partea investitorilor din Europa.

Oferta a fost supra-subscris─â de dou─â ori, registrul de subscrieri ajung├ónd la peste 1,1 miliarde de euro. Obliga╚Ťiunile au o maturitate de 7 ani ╚Öi un cupon fix anual de 3,375%.

Tranzac╚Ťia a fost efectuat─â de c─âtre un consor╚Ťiu de b─ânci: ING Bank ╚Öi Soci├ęt├ę G├ęn├ęrale au avut rol de structurare a cadrului de finan╚Ťare verde ╚Öi au fost, totodat─â, de╚Ťin─âtori comuni ai registrului de subscrieri al─âturi de alte cinci b─ânci: Citibank, Deutsche Bank, HSBC, J.P. Morgan ╚Öi Raiffeisen Bank International. Emisiunea de obliga╚Ťiuni verzi a companiei NEPI Rockcastle a fost ├«ncheiat─â cu succes ├«n luna iulie 2020.

ÔÇ×Sustenabilitatea este ├«n centrul valorilor noastre ╚Öi a strategiei ING, la nivel global ╚Öi local, pentru a sus╚Ťine societatea ╚Öi mediul. Prin deciziile noastre de finan╚Ťare sustenabil─â, contribuim la combaterea schimb─ârilor climatice. ING a dezvoltat o rela╚Ťie solid─â cu NEPI Rockcastle, fiind unul dintre finan╚Ťatorii tradi╚Ťionali ai grupului, ╚Öi ne bucur─â s─â avem al─âturi clien╚Ťi care ├«mp─ârt─â╚Öesc acelea╚Öi preocup─âri pentru mediu. ├Än ╚Ť─ârile ├«n care activeaz─â, ├«n primele ╚Öase luni ale anului 2020, ING este lider de pia╚Ť─â ├«n sectorul obliga╚Ťiunilor verzi, sustenabile ╚Öi sociale, cu 20 astfel de emisiuni, ╚Öi pe locul trei cu 77 de tranzac╚Ťii ├«n topul creditelor dedicate proiectelor de sustenabilitate ╚Öi sociale. Potrivit abord─ârii noastre Terra, prin care ne aliniem obiectivelor Acordului climatic de la Paris, ne propunem s─â cre╚Ötem pe acest segment ╚Öi pe pia╚Ťa din Rom├óniaÔÇŁ, a declarat Florin Ilie, Head of Wholesale Banking ING Bank Rom├ónia.

Din portofoliul grupului NEPI Rockcastle ├«n Rom├ónia, 12 centre comerciale (ex.: Promenada Mall Bucure╚Öti, Shopping City Gala╚Ťi) ╚Öi trei spa╚Ťii de birouri (Floreasca Business Park, Victoriei Office ╚Öi The Lakeview, situate ├«n Bucure╚Öti) au primit calificarea BREEAM ÔÇťExcellentÔÇŁ, iar ╚Öapte centre comerciale printre care Pitesti Retail Park sau Shopping City Sibiu ╚Öi un spa╚Ťiu de birouri (City Business Centre Timi╚Öoara) au fost certificate BREEAM ÔÇťVery GoodÔÇŁ.

ÔÇ×Investitorii ╚Öi emiten╚Ťii sunt mai mult ca niciodat─â dedica╚Ťi agendei de sustenabilitate. Succesul emisiunii noastre de obliga╚Ťiuni verzi reflect─â ├«ncrederea investitorilor ├«n grupul NEPI Rockcastle privind modelul de business ╚Öi competen╚Ťa echipei de management. Strategia grupului const─â ├«n dezvoltarea opera╚Ťiunilor ├«ntr-un mod sustenabil men╚Ťin├ónd o structur─â de capital solid─âÔÇŁ, a declarat Mirela Cova╚Ö─â, CFO NEPI Rockcastle.

Cadrul de finan╚Ťare verde lansat de NEPI Rockcastle se concentreaz─â pe ├«mbun─ât─â╚Ťirea performan╚Ťei de mediu a propriet─â╚Ťilor grupului ╚Öi dezvoltarea unor proiecte de eficien╚Ť─â energetic─â. Acesta este aliniat standardelor interna╚Ťionale aplicabile (ICMA Green Bond Priciples 2018 ╚Öi LMA Green Loan Principles 2020).

Comentarii

comentarii