Prima paradă a maşinilor electrice va avea loc în acest weekend la Bran

in Transport 10 May 2019 146 Views

În perioada 10-12 mai la Complexul Cheile Grădiștei din Moieciu va avea loc prima întâlnire națională a posesorilor și pasionaților de mașini electrice din România. Zeci de mașini electrice venite din toată țara vor lua parte la o paradă unică în România în drum spre Castelul Bran.

Organizatorii estimează că va fi cea mai mare reuniune de acest fel din Europa de Est.

Proprietarii mașinilor electrice vor sta la dispoziție pentru întrebări în zonele de încărcare a mașinilor, la conferința de presă cu acces public, cât și în parcarea Castelului Bran.

Evenimentul se desfășoară la inițiativa privată a posesorilor de mașini electrice din România, nefiind organizat de un club sau de altă societate și neavând parte de nicio sponsorizare. Întrunirea are ca scop socializarea și promovarea mobilității electrice, dar și găsirea modalităților de a îmbunătăți și încuraja tranziția spre electromobilitate în România.

Programul evenimentelor

10 mai – Sosirea posesorilor de mașini electrice la Complex Cheile Grădiștei
11 mai, orele 10:00 – 12:00 – Conferință de presă cu acces public la Complex Cheile Grădiștei; Subiectele abordate vor fi legate de mobilitatea electrică în general și de dificultățile legislative, financiare și logistice întâmpinate de către persoanele fizice și juridice care își doresc achiziția unui vehicul electric.

Germania vrea extindă subvenţiile pentru a impulsiona vânzările de maşini electrice

Tot aici, vizitatorii pot vedea cel mai mare număr de mașini electrice care se încarcă simultan, devenind cel mai mare punct de încărcare pentru vehicule electrice din România. Zona este ușor de găsit de la intrarea în complex, prin indicatoarele temporare.

Ora 12:00 – plecarea caravanei spre Castelul Bran cuprinzând peste 40 de vehicule electrice; pe drum vor fi făcute demonstrații pentru verificarea calității aerului precum și dovedirea zgomotului extrem de redus produs de motoare, în comparatie cu masinile care folosesc combustibili fosili. În funcție de condițiile meteo, imagini unice cu peisaje pitorești vor putea fi surprinse alături de cele mai noi tehnologii auto electrice.

Ora 13:00 – sosirea în parcarea Castelului Bran unde mașinile vor putea fi văzute și „de aproape”, într-un decor istoric care va marca un moment aparte în istoria automobilismului românesc. Aici, cei doritori vor avea ocazia chiar și să se plimbe cu noile mașini în calitate de pasageri, în funcție de diponibilitatea fiecărui proprietar.

12 mai, ora 13:00 – la încheierea întâlnirii, unii dintre posesorii de mașini electrice se vor deplasa cu acestea spre Salonul Auto Brașov, în sprijinul electromobilității.

În prezent, numărul estimat al mașinilor electrice înregistrate în România este de aproximativ 2.000 de unități, cuprinzând atât mașinile personale, cât și flotele comerciale.

Comentarii

comentarii