Primăria Bucureşti a publicat anunţul pentru achiziţia a 100 de tramvaie

in Transport 11 December 2018 118 Views

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) a publicat anunţul pentru achiziţia a 100 de tramvaie şi aşteaptă ofertele fabricanţilor până în februarie 2019. Primul tramvai va fi livrat la 12 luni după semnarea contractului, adică în 2020.

Valoarea estimativă a contractului este de 845,68 milioane de lei, fără TVA. Primul tramvai va fi furnizat în luna a 12 de la semnarea contractului, apoi câte patru vehicule pe lună până la finalizarea contractului.

Termenul limită de depunere a ofertelor a fost fixat la 14 februarie 2019 şi vor fi evaluate pe 14 iulie 2019. Potrivit anunţului publicat în sistemul electronic de achiziţii, criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate-preţ. Achiziţia tramvaielor va fi asigurată din fonduri bugetare.

Potrivit caietului de sarcini, noile tramvaie vor oferi facilităţi bicicliştilor, care vor avea posibilitatea să transporte bicicletele în cele două locuri special amenajate pentru depozitarea acestora. Transportul bicicletelor se va realiza printr-un sistem de prindere rabatabil poziţionat la capătul vehiculului, la ultima uşă.

Tramvaiele trebuie să aibă 36 de metri, podeaua coborâtă integral şi cinci uşi duble. Contractul include, de asemenea, piesele de schimb, consumabilele, serviciile de punere în funcţiune, servicii de întreţinere, service şi remedierea defecţiunilor pe perioada garanţiei. Totodată, câştigătorul va asigura şi şcolarizarea personalului care va opera tramvaiele.

Tramvaiele vor fi folosite pe traseele 1, 10, 21, 25, 32,40, 41 şi 55. Acestea vor avea sistem integrat de IT care va număra călătorii, supraveghere video, internet wi-fi, sistem de informare audio-vizuală a călătorilor, precum şi infotainment. Sistemul de informare va anunţa câte minute mai sunt până la următoarea staţie, câte minute mai sunt până când tramvaioul ajunge la capăt de linie, legăturile cu alte mijloace de transport şi traseul.

Numărul minim de pasageri va fi 220 de călători, din care 56 pe scaune. Persoanele cu dizabilităţi vor avea două locuri special amenajate, iar accesul acestora se va face cu ajutorul rampelor rabatabile sau culisante.

Tramvaiele vor fi vopsite într-o singură culoare, iar ofertantul trebuie să prezinte şase planuri de vopsire în alb, orange, roşu, galben, verde şi albastru, însoţite de câte şapte nuanţe din fiecare culoare.

Vehiculele vor fi prevăzute cu aer condiţionat.

Comentarii

comentarii