Primaria Capitalei reia discutiile pentru preluarea Metrorex

in Legislatie, Transport 3 November 2017 87 Views

Primaria Capitalei ╚Öi noua conducere a Ministerul Transporturilor (MT) au avut o prim─â rund─â de discu╚Ťii despre preluarea de c─âtre municipalitate a companiei Metrorex, a anun╚Ťat PMB.

Prim─âria Capitalei ╚Öi Ministerul Transporturilor reiau discu╚Ťiile pentru preluare Metrorex

Autoritatea local─â este ├«n ├«ntregime responsabil─â pentru planificarea serviciului public local ╚Öi regional, conform Constitu╚Ťiei Rom├óniei, dar ╚Öi normelor impuse de legisla╚Ťia european─â. ├Än acest sens, ├«nc─â de la preluarea mandatului, am discutat cu toate guvernele, at├ót pentru trecerea companiei Metrorex de la Ministerul Transporturilor la Prim─âria Capitalei, c├ót ╚Öi despre transferul centurii Bucure╚Öti c─âtre PMBÔÇŁ, a explicat primarul general, Gabriela Firea.

Discu╚Ťiile au atins ╚Öi subiectul tichetului unic de transport. Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a precizat c─â a soliciat conducerii Metrorex s─â urgenteze procedurile pentru implementarea acestuia.

Gabriela Firea: 50.000 de rable ├«nmatriculate ├«n Bucure╚Öti ├«n ultimele luni. Solu╚Ťia ÔÇô la guvern

În ceea ce privește Centura Capitalei, primarul general, a precizat că în cazul în care nu se face transferul șoselei de centură către municipalitate Ministerul Transporturilor trebuie să asigure urgentarea lucrărilor de modernizare a acesteia, lucrări care includ atât extinderea la 4 benzi a tronsonului DN2-A2, dar și pasaje peste centură, unde sunt cele mai mari congestii de trafic.

Un exemplu concludent ├«l constituie pasajul de la Domne╚Öti, unde trebuie urgentate demersurile pentru ├«nceperea construc╚ŤieiÔÇŁ, a spus Gabriela Firea.

De asemenea,┬ás-a convenit transferarea mai multor terenuri din administrarea Ministerului Transporturilor, ocupate de linii feroviare scoase din func╚Ťiune, g─âri ╚Öi cantoane, situate ├«n intravilanul ora╚Öului, ├«n administrarea PMB, pentru a fi transformate ├«n str─âzi, parcuri sau centre comunitare.

Num─ârul mare de ma╚Öini din Bucure╚Öti vs. ÔÇ×nevoiaÔÇŁ de a de╚Ťine o ma╚Öin─â. Care este leg─âtura

[contact-form][contact-field label=”Name” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”Email” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Message” type=”textarea” /][/contact-form]

Comentarii

comentarii