Primăria Capitalei vrea să cumpere 100 de troleibuze autonome şi 130 de autobuze hibride

in Transport 13 October 2018 153 Views

Primăria Capitalei intenţionează să cumpere 100 de troleibuze autonome şi 130 de autobuze hibride cu aproximativ 488 de milioane de lei, cu TVA, se arată într-un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei CGMB.

Din valoarea totală a investiţiei, 340 de milioane de lei ar putea proveni de la Administraţia Fondului de Mediu.

Proiectul de hotărâre, care va fi discutat de consilierii generali în şedinţa de săptămâna viitoare, propune aprobarea unui studiu de oportunitate care se referă la investiţia pentru noile troleibuze şi autobuze.

Potrivit proiectului de hotărâre, cele 130 de autobuze hibrid vor fi utilizate pe traseele cu flux mare de călători, în timp ce troleibuzele noi cu autonomie de 20 de kilometri vor oferi posibilitatea legăturii între diverse reţele de contact.

“În acest sens, municipalitatea vrea să depună o cerere pentru proiectul “Achiziţionare mijloace de transport mai puţin poluante necesare îmbunătăţirii transportului public de călători în Municipiul Bucureşti”, în vederea obţinerii de asistenţă financiară nerambursabilă în cadrul “Programului privind îmbunătăţirea calităţii aerului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, utilizând autovehicule mai puţin poluante în transportul public local de persoane”, finanţat din Fondul de Mediu”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

Cererea de finanţare va fi depusă în baza studiului de oportunitate “Achiziţionare mijloace de transport mai puţin poluante necesare îmbunătăţirii transportului public de călători în Municipiul Bucureşti”. Primăria Capitalei precizează că vrea să depună cererea de finanţare nerambursabilă de la Administraţia Fondului de Mediu până pe 2 noiembrie.

În luna iunie a acestui an, Primăria Capitalei a semnat  cu Otokar contractul pentru achiziţia celor 400 de autobuze Euro 6,  valoarea contractului fiind de peste 458 de milioane de lei fără TVA.

Comentarii

comentarii