Prim─âria Capitalei vrea s─â cumpere 100 de troleibuze autonome ┼či 130 de autobuze hibride

in Transport 13 October 2018 94 Views

Prim─âria Capitalei inten┼úioneaz─â s─â cumpere 100 de troleibuze autonome ┼či 130 de autobuze hibride cu aproximativ 488 de milioane de lei, cu TVA, se arat─â ├«ntr-un proiect de hot─âr├óre aflat pe ordinea de zi a ┼čedin┼úei CGMB.

Din valoarea totală a investiţiei, 340 de milioane de lei ar putea proveni de la Administraţia Fondului de Mediu.

Proiectul de hot─âr├óre, care va fi discutat de consilierii generali ├«n ┼čedin┼úa de s─âpt─âm├óna viitoare, propune aprobarea unui studiu de oportunitate care se refer─â la investi┼úia pentru noile troleibuze ┼či autobuze.

Potrivit proiectului de hotărâre, cele 130 de autobuze hibrid vor fi utilizate pe traseele cu flux mare de călători, în timp ce troleibuzele noi cu autonomie de 20 de kilometri vor oferi posibilitatea legăturii între diverse reţele de contact.

“├Än acest sens, municipalitatea vrea s─â depun─â o cerere pentru proiectul “Achizi┼úionare mijloace de transport mai pu┼úin poluante necesare ├«mbun─ât─â┼úirii transportului public de c─âl─âtori ├«n Municipiul Bucure┼čti”, ├«n vederea ob┼úinerii de asisten┼ú─â financiar─â nerambursabil─â ├«n cadrul “Programului privind ├«mbun─ât─â┼úirea calit─â┼úii aerului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de ser─â, utiliz├ónd autovehicule mai pu┼úin poluante ├«n transportul public local de persoane”, finan┼úat din Fondul de Mediu”, se arat─â ├«n expunerea de motive a proiectului.

Cererea de finan┼úare va fi depus─â ├«n baza studiului de oportunitate “Achizi┼úionare mijloace de transport mai pu┼úin poluante necesare ├«mbun─ât─â┼úirii transportului public de c─âl─âtori ├«n Municipiul Bucure┼čti”. Prim─âria Capitalei precizeaz─â c─â vrea s─â depun─â cererea de finan┼úare nerambursabil─â de la Administra┼úia Fondului de Mediu p├ón─â pe 2 noiembrie.

În luna iunie a acestui an, Primăria Capitalei a semnat  cu Otokar contractul pentru achiziţia celor 400 de autobuze Euro 6,  valoarea contractului fiind de peste 458 de milioane de lei fără TVA.

Comentarii

comentarii