Prim─âria Cluj-Napoca va achizi┼úiona trei ma┼čini electrice pentru Poli┼úia Local─â

in Business, Transport 18 May 2018 24 Views

Prim─âria Cluj-Napoca a aprobat ├«n ╚Öedin╚Ťa de consiliu achizi╚Ťia a trei autoturisme electrice care vor fi folosite de Poli┼úia Local─â.┬áCele trei ma┼čini electrice vor fi cump─ârate prin licita┼úie, pre┼úul urm├ónd s─â fie sus┼úinut, pe l├óng─â sumele alocate din bugetul local ┼či de prima de casare a trei autoturisme mai vechi, de 6.500 de lei pe ma┼čin─â, ┼či de, ecotichet, ├«n valoare de 45.000 de lei.

Potrivit directorul Poli┼úiei Locale Cluj-Napoca, Marcel Bon┼úidean, pentru alimentarea ma┼činilor va fi amenajat ┼či un punct de ├«nc─ârcare.

ÔÇŁConsiliul Local Cluj-Napoca a aprobat, luni, achizi┼úionarea a trei autoturisme pur electrice noi prin programul de stimulare a ├«nnoirii Parcului auto na┼úional 2017 – 2019, acestea urm├ónd s─â ├«nlocuiasc─â trei ma┼čini cu o vechime de peste 15 ani care au fost casate. Cele trei ma┼čini electrice vor fi folosite de serviciul rutier al Poli┼úiei Locale a Prim─âriei Cluj-Napoca. Vom amenaja ┼či un punct de ├«nc─ârcare pentru aceste ma┼čini, fie ├«n parking-ul de l├óng─â sediul Prim─âriei, fie la Prim─âria veche. Prim─âria Cluj-Napoca este, din c├óte ┼čtiu, prima din ┼úar─â care va avea ├«n dotare ma┼čini electrice, nepoluanteÔÇŁ, a spus Marcel Bon┼úidean.

La r├óndul s─âu, primarul Emil Boc a declarat c─â la fel s-a procedat ┼či ├«n cazul autobuzelor electrice, c├ónd municipalitatea din Cluj-Napoca a fost prima din Rom├ónia care le-a introdus.

ÔÇŁSemnalul este pentru folosirea ma┼činilor electrice care nu polueaz─â, sunt eficiente ┼či reprezint─â viitorul ├«n materie de transportÔÇŁ, a spus Boc.

Parcul auto al Primăriei Cluj-Napoca are în prezent în dotare 34 de autoturisme. De asemenea, la finalul lunii mai, Primăria Cluj-Napoca va pune în circulaţie primele 11 autobuze electrice, achiziţionate din fonduri elveţiene, acesta fiind un proiect mai vechi al municipalităţii care acum se concretizează.

Comentarii

comentarii