Primăria Cluj-Napoca va achiziţiona trei maşini electrice pentru Poliţia Locală

in Business, Transport 18 May 2018 103 Views

Primăria Cluj-Napoca a aprobat în ședința de consiliu achiziția a trei autoturisme electrice care vor fi folosite de Poliţia Locală. Cele trei maşini electrice vor fi cumpărate prin licitaţie, preţul urmând să fie susţinut, pe lângă sumele alocate din bugetul local şi de prima de casare a trei autoturisme mai vechi, de 6.500 de lei pe maşină, şi de, ecotichet, în valoare de 45.000 de lei.

Potrivit directorul Poliţiei Locale Cluj-Napoca, Marcel Bonţidean, pentru alimentarea maşinilor va fi amenajat şi un punct de încărcare.

”Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat, luni, achiziţionarea a trei autoturisme pur electrice noi prin programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional 2017 – 2019, acestea urmând să înlocuiască trei maşini cu o vechime de peste 15 ani care au fost casate. Cele trei maşini electrice vor fi folosite de serviciul rutier al Poliţiei Locale a Primăriei Cluj-Napoca. Vom amenaja şi un punct de încărcare pentru aceste maşini, fie în parking-ul de lângă sediul Primăriei, fie la Primăria veche. Primăria Cluj-Napoca este, din câte ştiu, prima din ţară care va avea în dotare maşini electrice, nepoluante”, a spus Marcel Bonţidean.

La rândul său, primarul Emil Boc a declarat că la fel s-a procedat şi în cazul autobuzelor electrice, când municipalitatea din Cluj-Napoca a fost prima din România care le-a introdus.

”Semnalul este pentru folosirea maşinilor electrice care nu poluează, sunt eficiente şi reprezintă viitorul în materie de transport”, a spus Boc.

Parcul auto al Primăriei Cluj-Napoca are în prezent în dotare 34 de autoturisme. De asemenea, la finalul lunii mai, Primăria Cluj-Napoca va pune în circulaţie primele 11 autobuze electrice, achiziţionate din fonduri elveţiene, acesta fiind un proiect mai vechi al municipalităţii care acum se concretizează.

Comentarii

comentarii