Primăria Constanței pierde 15 milioane de euro anual prin subvențiile pentru gigacalorie

in Energie, Legislatie, Poluare 24 May 2017 83 Views

Primarul Constanței, Decebal Făgădău, vrea să impulsioneze construirea mai multor puncte de producție pentru asigurarea cu căldură și apă caldă a orașului, care să înlocuiască actuala termocentrală care aparține ELCEN.

Primăria Constanței pierde 15 milioane de euro anual prin subvențiile pentru gigacalorie 

Avem cinci procese cu ELCEN. Municipalitatea a plătit 103% facturile ELCEN în ultimii trei ani. Pierderile sunt de 15 milioane de euro pe an pentru subvențiile pentru gigacalorie. Ca economist aș prefera să investesc acești bani”, a declarat, miercuri, Decebal Făgădău, în cadrul conferinței “Utilități Publice Smart în România”.

Acesta a explicat că în momentul de față constanțenii, din punct de vedere al asigurării cu apă caldă și căldură, sunt captivi într-un sistem învechit și care nu a realizat investițiile pentru modernizare.

Din punctul meu de vedere este necesar o retehnologizare, construirea de capacități de producție de mici dimensiuni aproape de consumatori, de până la 20 MW. Altfel rămânem captivi într-un sitstem gigant inflexibil. Există pericolul ca sitemul de termoficare centralizat să fie distrus așa cum s-a întâmplat și în alte orașe”, a mai spus primarul Constanței.

Acesta s-a declarat un susținător al sistemului de termoficare centralizat precizând că proiectul de modificare a Legii 325/2006 privind servicul public de alimentare cu energie termică are toată susținerea politică necesară pentru a fi promovat.

Parteneriat cu Heineken și Green Group pentru colectarea deșeurilor

Referindu-se la colecatrea deșeurilor, Decebal Făgădău a precizat că împreună cu Heineken  și Green Group se lucrează la un parteneriat care să ducă la creșterea gradului de colectare.

Intenționăm să realizăm 14 puncte de colectare pentru mai multe tipuri de deșeuri”, a mai spus Făgădău.

Comentarii

comentarii