Primăria Galați vrea să amplaseze în oraş încărcătoare solare pentru telefoane şi alte gadgeturi

in Autoritati, Business, Energie, Proiecte 9 September 2019 76 Views

Primăria municipiului Galați va instala, în cinci zone ale orașului, încărcătoare solare pentru telefoanele mobile și pentru alte gadget-uri.

Foto: blooloop.com

Autorităţile doresc amplasarea a cinci stâlpi solari, pentru încărcarea telefoanelor mobile, tabletelor sau camerelor foto în următoarele locuri publice: Parc Viva, Grădina Publică, Orășelul Copiilor, Zona Spicu și Zona Potcoava de Aur.

”Este încă un element pentru ca Galați să devină Smart City, după simplificarea procedurilor pentru obținerea certificatului de urbanism, emiterea Avizului Comun pentru obținerea rapidă a autorizației de construire, sistemul informatic integrat de management al documentelor aflat în implementare, aplicația mobilă Galati City App, proiectul cu finanțare europeană pentru instalarea de rețele Wi-Fi sau sistemul de e-ticketing, tot în implementare”,spune Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Stâlpii solari vor fi independenți de rețeaua electrică. Astfel, aceștia vor fi prevăzuți cu panouri fotovoltaice, acumulatori solardeep cycle, controler solar special cu pornire și oprire automată, priză dublă usb2.1Ax3=6 fast charger.

Opţional, aceștia pot fi echipați cu sisteme precum: Google Assistant Voice Control; iluminat exterior și ambiental; supraveghere video trafic; priză exterioară pentru laptopuri, trotinete, hoverboard-uri, scutere sau biciclete electrice; stație meteo profesională; panouri LED video.

În acest scop, primări a lansat anunțul de licitaţie, contractul având o valoare estimată de 50.000 de lei (fără TVA). Ofertele sunt așteptate până la data de 12 septembrie, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai mic.

Termenul de livrare, instalare și punere în funcțiune a încărcătoarelor stradale este de 90 de zile de la data intrării în vigoare a contractului. Serviciile de mentenanță se vor desfășura pentru perioada cât sistemele sunt în garanție și sunt gratuite.

Comentarii

comentarii