Patru oferte pentru livrarea a 400 de autobuze noi în Capitală

in Legislatie, Transport 10 November 2017 104 Views

Primăria Municipiului București (PMB) a anunțat, vineri, că a primit patru oferte pentru licitația privind achiziția a 400 de autobuze noi.  Câștigătorul licitației va fi anunțat în termen de 25 de zile. 

Potrivit unui comunicat al PMB, ofertele au venit din partea Mercedes Benz România, MAN Truck& Bus, Otokar Europe și Karsan Otomotiv Sanayi Ticaret.

 Sper ca dupa ce comisia de evaluare va analiza ofertele depuse sa putem avea un câștigator al acestei licitații, să nu mai existe contestații nefondate, asa cum s-a întamplat la procedura anterioară, care, așa cum a certificat CNSC, a fost întârziată absolut nejustificat”, a spus primarul general, Gabriela Firea.

Primăria Capitalei, nevoită să reia procedura de licitație pentru înnoirea parcului auto al RATB

În cursul lunii august, PMB a fost este nevoită să reia procedura de licitație pentru achiziționarea celor 400 de autobuze noi Euro 6 ca urmare a unui viciu tehnic al Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Miercuri, 16 august 2017, SEAP a înștiințat PMB că licitația a fost anulată automat încă din data de 14 august 2017 deoarece, în afara de publicarea pe site a anunțului de prelungire a termenului, era necesară și o operațiune manuală de modificare a datei limită de depunere din 14 august ora 16:00 în 16 august ora 16:00.

Reprezentanții PMB au precizat că 15 companii au încărcat parțial ofertele încă din data de 14 august 2017, lăsând componenta financiară pentru ultima zi (16 august 2017 – noul termen publicat), conform cutumei în cazul unor astfel de licitații internaționale. Însă, în data de 16 august, ofertanții au constatat că licitația a fost anulată automat și nu mai au posibilitatea să încarce oferta financiară.

Comentarii

comentarii