Primăria Sectorului 4 face un pas înapoi în privința taxei de salubrizare

in Legislatie, Poluare 9 January 2018 24 Views

Consiliul Local al Sectorului 4 a adoptat o Hotărâre prin care taxa de salubrizare se reduce de la 12 lei/lună/persoană la 6 lei/lună/persoană, pentru cei cu venituri sub 2.000 de lei, respectiv 9 lei/lună/persoană, pentru cei cu venituri de peste 2.000 de lei, însă în anumite condiții.

Potrivit documentului, “în cazul neachitării anticipat sau până la data de 20 ale fiecărei luni pentru luna anterioară, taxa va fi de 12 lei/lună/persoană, indiferent de veniturile persoanei”.

Conform sursei citate, excepția nu se aplică în cazul imobilelor cu o suprafață totală ocupată la sol mai mare de 2.000 de metri pătrați ale aceluiași titular.

Aplicarea taxei de salubrizare pentru persoanele cu venituri sub 2.000 de lei/lună se va face pe baza declarației pe propria răspundere (…)”, se precizează în textul documentului.

În cazul în care înr-un imobil locuiesc persoane fizice dar este înregistrat și sediul social activ, punct de lucru activ, indiferent dacă se desfășoară indiferent dacă se desfășoară sau nu o activitate economică, se datorează taxa de salubrizare cu valoarea mai mare.

Conform News.ro, Primăria Sectorului 4 a renunţat, începând din 10 aprilie 2017, la contractul cu REBU. Taxa lunară de salubrizare pentru persoanele fizice a devenit, tot atunci, 5,03 lei printr-o hotărâre de Consiliu Local, care prevedea şi că activitatea de preluare a gunoiului va fi prestată de o firmă a primăriei, SC Amenajarea Domeniului Public 4 SA.

Comentarii

comentarii