Primăria Sectorului 1: Amenzi de 300.000 de lei, pentru depozitarea ilegală de deşeuri pe domeniul public

in Poluare 29 March 2021 74 Views

Primăria Sectorului 1 anunță că în ianuarie şi februarie au fost aplicate amenzi de 300.000 de lei pentru depozitarea ilegală de deşeuri pe domeniul public.

Insituția spune că a intensificat controalele în zonele cu potenţial crescut de abandonare/depozitare a deşeurilor pe domeniul public şi privat.

“Poliţiştii locali de la Biroul Protecţia Mediului au verificat modul de organizare a şantierelor de construcţii în ceea ce priveşte respectarea condiţiilor de ridicare, transport şi depozitare a deşeurilor menajere/industriale şi asigurarea salubrizării străzilor, a căilor de acces şi a zonelor verzi”, precizează sursa citată pe pagina de Facebook.

În urma verificărilor, numai în primele două luni ale acestui an au fost aplicate 166 de sancţiuni contravenţionale persoanelor fizice sau juridice care nu respectau prevederile legale privind protecţia mediului, în valoare totală de 300.000 de lei.

Este vorba, în principal, de sancţiuni pentru depozitarea/abandonarea deşeurilor de orice tip pe domeniul public, pentru neigienizarea terenurilor, pentru nesalubrizarea carosabilului în perimetrul şantierelor etc.

Spre comparaţie, arată reprezentanţii Primăriei, în primele două luni ale anului trecut, pentru încălcarea prevederilor legale privind protecţia mediului, poliţiştii locali au aplicat 104 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 199.480 de lei.

Totodată, precizează sursa citată în intervalul 1 februarie – 15 martie, poliţiştii locali au efectuat verificările pentru identificarea depozitărilor sau abandonărilor ilegale de deşeuri în colaborare cu comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu.

Comentarii

comentarii