Primarul general Sorin Oprescu vrea autobuze hibrid

in Transport 4 March 2011 91 Views

Primarul general Sorin Oprescu a vizitat ieri o firma de autovehicule electrice din Beijing si a solicitat conducerii sa trimita cat mai curand la Bucuresti o oferta in eventualitatea achizitionarii unor autobuze tip hibrid, informeaza Mediafax.

In cursul zilei, Oprescu s-a intalnit si cu He Junfeng, directorul China Communications Construction Company, care este interesata sa investeasca in proiectele de infrastructura derulate in Bucuresti.

Tot ieri, edilul Capitalei a discutat cu Xing Yan, directorul BCEG International CO.Ltd, cu privire la proiectul arcului de nord al inelului median din Capitala. Reprezentantul companiei chineze si-a aratat interesul pentru ca partea chineza sa realizeze aceasta sosea si de o colaborare in cadrul acestui proiect.

Transportul public din Capitala este format in cea mai mare parte de autobuze, care sunt si cele mai poluante in comparatie cu troleibuzele, tramvaiele si metroul. Potrivit celor mai recente date ale RATB, pe strazile din Bucuresti circula peste 870 de autobuze, comparativ cu aproape 200 de troleibuze.

La sfarsitul lunii februarie, Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) a semnat un acord – cadru  cu Astra Vagoane Arad si Siemens pentru fabricarea, la Bucuresti, de tramvaie cu podea joasa complet coborata.

 

Comentarii

comentarii