Primarul orașului Seul promite să interzică măcelăriile de câini după ce a văzut un film despre un câine

in Autoritati, Business 9 March 2019 64 Views

Primarul oraşului Seul a anunțat că va închide toate măcelăriile și abatoarele de câine din capitala sud-coreeană. Primarul Park Won-soon a făcut anunțul la un cinematograf local după ce a urmărit filmul Underdog: un film animat despre un grup de câini vagabonzi abandonați într-o zonă demilitarizată, scrie The Korea Times.

Acesta şi-a luat angajamentul de a stopa comerţul cu controversata carne.

“Odată ce măcelăririile de câini vor fi eliminate în curând, am de gând să fac o declarație”, a anunțat Park într-un cinematograf plin de oameni. “În trecut, am avut mai multe magazine de carne de câine în cartierul Cheongnyangni, dar le-am închis aproape pe toate prin diverse măsuri. În prezent, unul sau două abatoare de câine rămân, nu le pot forța să iasă din afaceri, așa că va exercita presiuni asupra lor să se plece”

Seul are o tradiţie în ceea ce priveşte fermele de câini și magazine de carne situate în întreg orașul – în ciuda presiunilor sporite din partea grupurilor locale pentru drepturile animalelor pentru eradicarea industriei.

Până în 2017, cinci companii din domeniul cărnii de câine au fost înregistrate pentru a opera pe piața Gyeongdong, potrivit The Korea Herald. Doua dintre acestea sacrificau câinii și trei au vândut carnea. Park promite acum să “preseze” aceste magazine și, în cele din urmă, să-i scoată din capitală.

“M-am gândit că ar fi important să facem lumea un loc pașnic, sigur și prietenor pentru câini”, a mai spus primarul.

Publicul a apreciat filmul Underdog pentru povestea sa. Un comentator a descris-o ca fiind “mai încântătoare decât Zootopia și la fel de emoționantă ca “Inside Out”. Park pretinde că s-a dus să vadă filmul pentru a creşte rata de adopție pentru câinii vagabonzi și pentru a promova o campanie care i-a încurajat pe oameni să nu-și abandoneze animalele de companie.

“În fiecare an, 8.500 de câini sunt abandonați în Seul și un sfert dintre ei sunt eutanasiați pentru că nu sunt adoptați. Cred că în construirea unei lumi pașnice, care este, de asemenea, un loc sigur pentru animale”, a spus el. “Am auzit că există câini sălbatici pe Muntele Buhhan, mă simt răspunzător pentru ei, iar asta era o povară în timp ce urmăream filmul”.

Carnea de câini a fost consumată în Coreea de Sud timp de mii de ani şi a fost văzută ca o mâncare tradițională folosită la vindecare, care ar trebui să sporească “stamina” și virilitatea masculină, și în special în timpul boknal, cele mai fierbinți zile ale verii. În timp popularitatea sa a scăzut în ultima vreme – unele restaurante raportând scăderea consumului cu 20-30% pe an.

Comentarii

comentarii