Primul avion electric sportiv din lume a fost prezentat la Dubai

in Business, Energie, Transport 8 December 2019 142 Views

Primul avion sportiv electric din lume a fost prezentat luna trecut─â, la Dubai, de Air Race E, un organizator de competi┼úii aeriene sus┼úinut de Airbus, care dore┼čte s─â ├«┼či dezvolte tehnologia aerospa┼úial─â ecologic─â.

Mai multe companii, între care compania americană Uber Technologies, lucrează la vehicule zburătoare electrice, pe fondul îngrijorărilor tot mai mari provocate de impactul transporturilor aeriane care folosesc carburanţi fosili.

├Än luna octombrie, rivalii de la Boeing au anun┼úat un parteneriat cu brandul de ma┼čini sport Porsche, parte din grupul Volkswagen, pentru dezvoltarea unui concept de vehicul zbur─âtor electric, capabil s─â transporte oameni ├«n mediu urban.

Air Race E a anun┼úat c─â avionul, numit White Lightning ┼či prezentat la Dubai Air Show, va fi produs de compania Condor Aviation din Marea Britanie.

Avionul va utiliza un motor electric care poate atinge o vitez─â de circa 482 de kilometri pe or─â, pe un circuit de 5 kilometri, la o altitudine de 10 metri.

ÔÇŁSeria de curse va oferi un spa┼úiu de testare pentru inova┼úii ┼či va accelera drumul c─âtre c─âl─âtoriile comerciale cu vehicule electriceÔÇŁ, a declarat directorul general al Air Race E, Jeff Walkman.

Bateriile cu litiu instalate sub fuselajul avionului vor oferi energie timp de cinci minute la intensitate maxim─â ┼či timp de 10 minute de zbor de rezerv─â la putere redus─â, potrivit companiei.

Air Race E intenţionează să organizeze prima competiţie de avioane electrice, prin lansarea seriei inaugurale de curse internaţionale, în 2020.

 

Comentarii

comentarii