Primul bloc din Bucuresti, cu apa incalzita la soare

in Energie 16 July 2013 684 Views

Pe Calea Victoriei, la numarul 142-148, se afla primul bloc cu panouri solare din Bucuresti. Pe terasa imobilului in care locuiesc 300 de locatari, au fost instalate, la sfarsitul anului trecut, 40 de panouri solare, investitia totala ridicandu-se la 36.000 euro.

In aceasta vara locatarii nu platesc niciun leu pentru apa calda menajera, iar,  in  iarna, au facut o economie de 15% la factura de gaze, blocul fiind dotat cu centrala proprie.

Toata Europa este plina de panouri solare. Asa ca am hotarat si noi sa capatam cat mai multa energie de la soare si sa devenim independenti de furnizorii de gaze. Avem patru baterii a cate zece panouri, deci in total 40 de panouri solare, instalate pe acoperisul blocului si doua boilere de apa a 2.000 de litri fiecare, iar toata aceasta instalatie ne-a costat 36.000 de euro“, a declarat, pentru Green Report, presedintele blocului, Constantin Cojocaru.

Banii, din chiria de pe
antenele de telefonie mobila

Investitia  s-a ridicat la 36.000 de euro, o suma destul de mare,  insa cea mai mare parte din bani, aproximativ 31.000 euro, a fost stransa din chiria pe care asociatia de locatari o incaseaza de pe antenele pe care companiile de comunicatii le-au instalat pe bloc.

Nu-i mult deloc, daca ne gandim ca, vreme de 8 luni pe an, locatarii vor avea apa calda gratuit, datorita panourilor solare, iar, in timpul iernii trecute, factura la apa a fost cu 15% mai micaÔÇŁ, a subliniat Cojocaru.

Comentarii

comentarii