Primul hub fast charge din România și Europa de Est, inaugurat de Kaufland România și Renovatio e-charge

in Business, Transport 25 October 2018 225 Views

Kaufland România și Renovatio e-charge au inaugurat, joi, 25 octombrie, în parcarea magazinului Kaufland din strada Barbu Văcărescu, primul hub fast charge din România și Europa de Est destinat automobilelor electrice. 

Este primul hub de acest tip din România și chiar din Europa de Est și  face parte din planul de dezvoltare al Renovatio în ceea ce privește infrastructura urbană. Avem nevoie de astfel de locuri pentru utilizatorii pentru care timpii scurți de încărcare contează la maximum”, a declarat Alexandru Teodorescu, CEO Renovatio e-charge.

Acesta consideră că dezvoltarea infrastrucurii urbane este foarte importantă deoarece majoritatea mașinilor electrice sunt gândite pentru deplasările urbane, iar autonomia acestora este încă destul de redus, aproximatibv 200 – 300 de kilometri.

În mediul urban, 80% din încărcari are loc la domiciliul utilizatorilor. Atunci pentru ce este necesar un astfel de hub? Pentru confrotul acestor utilizatori dezvoltarea și existența a cât mai multor puncte de încărcare în mediul urban este un factor determinant în opțiunea de a trece de la o mașină convențională la o mașină electrică”, a explicat Teodorescu.

CEO Renovatio e-charge a adăugat că, în momentul de față, România nu este cu mult în urma altor state Europene în privința adoptării automobilului electric și nici a infrastructurii de dezvoltare. Practi, potrivit acestuia, nu exită vreo diferență tehnologică între infrastructura românească și cea din afară.

Rețea publică gratuită de încărcare a mașinilor electrice, în 10 magazine Kaufland. Află orașele selectate

Proiectul începe în 2016, atunci când am reușit să găsim un partener. Pentru că până în 2016 ne-am lovit de mai multe refuzuri. Astfel, la mijlocul anului 2016 am inaugurat prima stație de încărcare pentru mașini electrice, care se află, încă, în această locație și este funcțională (Kaufland Barbu Văcărescu – n.r.). În octombrie 2016 am reușit să unim Aradul cu Constanța într-un termen cu șase luni mai mic decât cel estimat”, a spus Valer Hancaș, Director de Comunicare & Corporate Affairs, Kaufland România.

De altfel, prima stație de încărcare pentru mașini electrice existentă, din întregul grup, a fost  cea din România.

Am fost trendsetteri chiar și în cadrul grupului, nu numai în Romania, datorita acestui proiect. Am mobilizat colegii din alte țări să înceapă să ne ”copieze” și să dezvolte astfel de stații”, a precizat Valer Hancaș.

Kaufland România va suporta costurile de încărcare a mașinilor electrice în rețeaua e-charge pentru clienții săi

Conform informațiilor oferite, în momentul de față, Kaufland Germania deține 79 de stații de incarcare, Kaufland Cehia 4 stații, Kaufland Ungaria 3 stații, iar Kaufland Bulgaria 5 stații. În România, kaufland a reușit să instaleze 35 de stații în 20 de locații.

În plus, Kaufland România suportă pentru toți clienții săi costurile în ceea ce privește încărcarea vehiculelor electrice.

Comentarii

comentarii