Primul hub fast charge din România și Europa de Est, inaugurat de Kaufland România și Renovatio e-charge

in Business, Transport 25 October 2018 190 Views

Kaufland România și Renovatio e-charge au inaugurat, joi, 25 octombrie, în parcarea magazinului Kaufland din strada Barbu Văcărescu, primul hub fast charge din România și Europa de Est destinat automobilelor electrice. 

Este primul hub de acest tip din Rom├ónia ╚Öi chiar din Europa de Est ╚Öi┬á┬áface parte din planul de dezvoltare al Renovatio ├«n ceea ce prive╚Öte infrastructura urban─â. Avem nevoie de astfel de locuri pentru utilizatorii pentru care timpii scur╚Ťi de ├«nc─ârcare conteaz─â la maximumÔÇŁ, a declarat Alexandru Teodorescu, CEO Renovatio e-charge.

Acesta consider─â c─â dezvoltarea infrastrucurii urbane este foarte important─â deoarece majoritatea ma╚Öinilor electrice sunt g├óndite pentru deplas─ârile urbane, iar autonomia acestora este ├«nc─â destul de redus, aproximatibv 200 – 300 de kilometri.

├Än mediul urban, 80% din ├«nc─ârcari are loc la domiciliul utilizatorilor. Atunci pentru ce este necesar un astfel de hub? Pentru confrotul acestor utilizatori dezvoltarea ╚Öi existen╚Ťa a c├ót mai multor puncte de ├«nc─ârcare ├«n mediul urban este un factor determinant ├«n op╚Ťiunea de a trece de la o ma╚Öin─â conven╚Ťional─â la o ma╚Öin─â electric─âÔÇŁ, a explicat Teodorescu.

CEO Renovatio e-charge a ad─âugat c─â, ├«n momentul de fa╚Ť─â, Rom├ónia nu este cu mult ├«n urma altor state Europene ├«n privin╚Ťa adopt─ârii automobilului electric ╚Öi nici a infrastructurii de dezvoltare. Practi, potrivit acestuia, nu exit─â vreo diferen╚Ť─â tehnologic─â ├«ntre infrastructura rom├óneasc─â ╚Öi cea din afar─â.

Re╚Ťea public─â gratuit─â de ├«nc─ârcare a ma╚Öinilor electrice, ├«n 10 magazine Kaufland. Afl─â ora╚Öele selectate

Proiectul ├«ncepe ├«n 2016, atunci c├ónd am reu╚Öit s─â g─âsim un partener. Pentru c─â p├ón─â ├«n 2016 ne-am lovit de mai multe refuzuri. Astfel, la mijlocul anului 2016 am inaugurat prima sta╚Ťie de ├«nc─ârcare pentru ma╚Öini electrice, care se afl─â, ├«nc─â, ├«n aceast─â loca╚Ťie ╚Öi este func╚Ťional─â (Kaufland Barbu V─âc─ârescu – n.r.). ├Än octombrie 2016 am reu╚Öit s─â unim Aradul cu Constan╚Ťa ├«ntr-un termen cu ╚Öase luni mai mic dec├ót cel estimatÔÇŁ, a spus Valer Hanca╚Ö,┬áDirector de Comunicare & Corporate Affairs, Kaufland Rom├ónia.

De altfel, prima sta╚Ťie de ├«nc─ârcare pentru ma╚Öini electrice existent─â, din ├«ntregul grup, a fost┬á cea din Rom├ónia.

Am fost trendsetteri chiar ╚Öi ├«n cadrul grupului, nu numai ├«n Romania, datorita acestui proiect. Am mobilizat colegii din alte ╚Ť─âri s─â ├«nceap─â s─â ne ÔÇŁcopiezeÔÇŁ ╚Öi s─â dezvolte astfel de sta╚ŤiiÔÇŁ, a precizat Valer Hanca╚Ö.

Kaufland Rom├ónia va suporta costurile de ├«nc─ârcare a ma╚Öinilor electrice ├«n re╚Ťeaua e-charge pentru clien╚Ťii s─âi

Conform informa╚Ťiilor oferite, ├«n momentul de fa╚Ť─â, Kaufland Germania de╚Ťine 79 de sta╚Ťii de incarcare, Kaufland Cehia 4 sta╚Ťii, Kaufland Ungaria 3 sta╚Ťii, iar Kaufland Bulgaria 5 sta╚Ťii. ├Än Rom├ónia, kaufland a reu╚Öit s─â instaleze 35 de sta╚Ťii ├«n 20 de loca╚Ťii.

├Än plus, Kaufland Rom├ónia┬ásuport─â pentru to╚Ťi clien╚Ťii s─âi costurile ├«n ceea ce prive╚Öte ├«nc─ârcarea vehiculelor electrice.

Comentarii

comentarii