Primul an “Let’s Share & Care!”: 26 de tone de resurse salvate și 850 de elevi sprijiniți să meargă la școală

in EcoLIFESTYLE 9 February 2018 25 Views

Peste 26 de tone de donații s-au strâns în cadrul proiectului “Let’s Share & Care!”, primul centru de minerit urban din România. 850 de copii și familiile acestora din cinci județe (Dâmbovița, Ialomița, Ilfov, Prahova și Călărași) au beneficiat de resursele colectate, care îi vor ajuta să-și continue studiile. Școlile beneficiare au fost selectate și vor fi monitorizate cu ajutorul Teach for Romania, partener “Let`s Do It, Romania!”.Primul an “Let’s Share & Care!”În total s-au strâns 6 tone de haine, 500 de kg de încălțăminte, 2 tone de jucării și 500 kg de rechizite. De asemenea, companiile au contribuit și cu 17 tone de mobilier450 scaune și 400 de obiecte  precum birouri, dulapuri sau casetiere. Donațiile au fost sortate în cadrul unor evenimente dedicate, cu ajutorul voluntarilor, iar o parte din mobilier  a fost donat sau va fi recondiționat.

Ce urmează?

Pe întreg parcursul anului 2018, “Let’s Share & Care!” își propune să sprijine cu haine, încălțăminte, rechizite sau jucării peste 1700 de beneficiari din comunitățile dezavantajate. Începând cu ediția viitoare, va exista un algoritm prin care companiile vor putea calcula impactul pe care îl are cantitatea de donații strânsă asupra mediului (amprenta de carbon). De asemenea, în cadrul proiectului va fi lansat și un business social pentru vânzarea produselor recondiționate.

“Let’s Share & Care!” își propune să susțină printr-un mecanism sustenabil copiii din comunitățile sărace, cu o rată mare a abandonului școlar, dar și combaterea risipei prin refolosirea resurselor din comunități dezvoltate.

Din 2010 și până în prezent, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1.400.000 de voluntari în acțiuni de curățenie națională și peste 50 000 de elevi și părinți în proiecte de educație ecologică.

Peste 360 de zone cu deșeuri au fost curățate prin intermediul aplicației “Let`s Do It, Romania!”, care a fost descărcată gratuit de aproximativ 9.400 de voluntari digitali. “Let`s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internațională “Let`s Do It, World!“.

Comentarii

comentarii