A fost inaugurat primul spital pentru elefan╚Ťi din India

in Biodiversitate 6 December 2018 53 Views

La ├«nceputul lunii noiembrie a fost deschis primul spital din India dedicat elefan╚Ťilor. Acoperind o suprafa╚Ť─â de 3.650 de metri p─âtra╚Ťi, acesta este dotat cu aparataj medical performant cu care animalele sunt diagnosticate ╚Öi apoi tratate.

A fost inaugurat primul spital pentru elefan╚Ťi din India

├Än spitalul dotat cu aparate pentru radiografie digital─â wireless, imagistic─â termic─â, ultrasonografie, dispozitive pentru tranchilizare ╚Öi spa╚Ťii pentru carantin─â lucreaz─â o echip─â de aproape 20 de speciali╚Öti.

├Ängrijitorii r─âsfa┼ú─â zilnic elefan┼úii, le oblojesc r─ânile, le ofer─â o diet─â bazat─â ├«n principal pe fructe ┼či trestie de zah─âr ┼či mai ales o ├«mb─âiere frecvent─â.

Elefan╚Ťii sunt o parte important─â ├«n cultura Indiei, fiind chiar considera╚Ťi animale sacre. Sunt reprezenta┼úi de zeul Ganesha, venerat ca ajutor pentru ├«nvingerea obstacolelor ┼či ca surs─â a bog─â┼úiei.

De╚Öi sunt un simbol cultural ╚Öi religios, elefan╚Ťii sunt deseori trata╚Ťi necorespunz─âtor de ├«ngrijitor sau sunt victime ale electrocut─ârii, braconajului, accidentelor cu trenuri sau otr─âvirilor, spun activi╚Ötii pentru drepturile animalelor, potrivit Reuters. Astfel, spitalul este destinat elefan╚Ťilor r─âni╚Ťi, bolnavi sau b─âtr├óni.

A fost inaugurat primul spital pentru elefan╚Ťi din India

Popula╚Ťia din elefan╚Ťi din India, care reprezint─â mai mult de jum─âtate din elefan╚Ťii s─âlbatici ai Asiei, a sc─âzut de la 30.711, ├«n 2012, la 27.312, ├«n 2017. Ace╚Ötia sunt repartiza┼úi ├«n circa treizeci de rezerva┼úii situate mai ales ├«n sudul ┼či ├«n nordul ┼ú─ârii. ├Än plus, ├«n jur de 3.000 ÔÇô 3.500 de animale sunt ╚Ťinute ├«n captivitate, potrivit centrului Wildlife SOS, care noteaz─â c─â exploatarea acestor animale se face de multe ori ÔÇ×├«n numele religieiÔÇŁ, mai ales ├«n sudul Indiei.

organicindia.ro

ÔÇ×Cred c─â prin deschiderea acestui spital subliniem faptul c─â elefan╚Ťii au nevoie de la fel de mult─â ├«ngrijire ca oricare alte animaleÔÇŁ, a declarat pentru Reuters Geeta Seshamani, co-fondator al Wildlife SOS, ONG-ul din spatele spitalului. ÔÇ×Elefan╚Ťii afla╚Ťi ├«n captivitate nu ar trebui s─â fie folosi╚Ťi ╚Öi abuza╚Ťi, ci ar trebui s─â li se acorde acela╚Öi respect pe care ├«l primesc animalele de care omul se folose╚ÖteÔÇŁ.

Spitalul, aflat pe marginea r├óului Yamuna, ├«n ora╚Öul sf├ónt Mathura, se afl─â foarte aproape de un centru ce ├«ngrijire ╚Öi conservare a elefan╚Ťilor de╚Ťinut tot de Wildlife SOS, care ad─âposte╚Öte 22 de astfel de mamifere.

A fost inaugurat primul spital pentru elefan╚Ťi din India

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci c├ónd aproape toat─â lumea spune ÔÇ×Nu se poate!ÔÇŁ, exist─â totu╚Öi c├ó╚Ťiva oameni care spun ÔÇ×Hai s─â g─âsim o solu╚Ťie!ÔÇŁ. Pe ei ├«i caut─â Oana Racheleanu, despre ei ├«i place s─â scrie.

Comentarii

comentarii