Primul traseu de cicloturism inaugurat în Parcul Natural Văcărești

in Biodiversitate, EcoLIFESTYLE, Transport 29 August 2017 2,941 Views

Asociația Parcul Natural Văcărești, cu sprijinul Kaufland România și alături de BikeXpert Racing Team, a amenajat un traseu de cicloturism și drumeție pe o distanță de 8 kilometri, în Parcul Natural Văcărești. Traseul se adresează bicicletelor echipate pentru terenuri accidentate și este permis adulților și copiilor însoțiti de părinți. Pedalatul în Văcărești este o activitate permisă și încurajată de regulamentul parcului.

Parcul Natural Văcărești

Traseul este alcătuit din două părți: poteca „belvedere” și poteca „printre bălți”. Aceasta se desfășoară pe digul care împrejmuiește parcul, coborând în interior, pe potecile principale. Accesul se poate face prin Splaiul Unirii 168 și rampa de intrare în parc, din direcția Strada Săvinești. Traseul se parcurge în aproximativ 60 de minute.

Una dintre funcțiile cele mai importante ale Parcului Natural Văcărești este cea de recreere. O recreere „sănătoasă” care include activități precum sportul, plimbarea, observarea peisajului, relaxarea în aer liber și liniște. Bicicliștii care vor pătrunde în parc pe bicicletă vor avea de acum ocazia să se bucure din plin de aceste servicii”, a declarat Dan Bărbulescu, directorul Asociației Parcul Natural Văcărești.

 

gardenium.ro

Ce nu ai voie să faci în Parcul Natural Văcărești

– aprinderea de orice fel a focului (inclusiv fumatul),

– pescuitul,

– abandonarea deșeurilor,

– ruperea sau distrugerea vegetației,

– eliberarea animalelor domestice de apartament,

– accesul cu mijloace de transport motorizate.

Orice abatere de la aceste reguli se pedepsește conform legii.

Delta Văcărești are oficial administrator: Asociația Parcul Natural Văcărești și Primăria Capitalei

Programul Biciclești în Văcărești va continua prin organizarea unui concurs de mountain bike – Bucharest MTB Race, eveniment de tip XCO, în Parcul Natural Văcărești, pe data de 4 noiembrie 2017.

Accesul cu bicicleta este o activitate permisă în parc, fiind prevăzută ca atare în Setul minim de măsuri speciale de protecție și conservare a diversității biologice în Parcul Natural Văcărești emis de Ministerul Mediului în august 2016.

Parcul Văcărești are o suprafață de 186 de hectare și adăpostește 97 de specii de păsări și mamifere.

Comentarii

comentarii