Primul zbor comercial din lume în care s-a folosit combustibil sintetic

in Transport 13 February 2021 84 Views

O aeronav─â a companiei aeriene KLM alimentat─â cu kerosen sintetic a transportat luna trecut─â pasageri din Amsterdam la Madrid, fiind primul zbor din lume operat cu combustibil sintetic, au anun┼úat Guvernul olandez ┼či operatorul aerian, transmite Reuters.

Dezvoltarea ┼či implementarea alternativelor sintetice ┼či a biocombustibilului sunt v─âzute ca esen┼úiale pentru eforturile pe termen lung pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de ser─â ├«n avia┼úie.

“Combustibilul sustenabil va avea probabil cea mai mare contribu┼úie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de ser─â ├«n cadrul noilor flote de aeronave. Tranzi┼úia de la combustibilii fosili la alternative durabile este una dintre cele mai mari provoc─âri cu care se confrunt─â industria”, a apreciat Pieter Elbers, ┼čeful KLM, divizia olandez─â a companiei aeriene Air France KLM.

Avionul KLM a folosit un mix obi┼čnuit de combustibil cu 500 de litri kerosen sintetic produs de Royal Dutch Shell cu dioxid de carbon, ap─â ┼či surse de energie regenerabile, al─âturi de combustibilul obi┼čnuit pentru alimentarea aeronavei, se arat─â ├«n comunicat.

“O industrie aviatic─â mai sustenabil─â reprezint─â o provocare pentru toat─â lumea. Ast─âzi, cu acest zbor, pentru prima dat─â ├«n lume, intr─âm ├«ntr-un noul capitol al avia┼úiei”, a afirmat ministrul olandez al Infrastructurii, Cora van Nieuwenhuizen.

Cite┼čte ┼či:

Europenii vor s─â renun┼úe la c─âl─âtoriile cu avionul ┼či la carne pentru a combate schimb─ârile climatice ÔÇô studiu BEI

Cel mai mare avion 100% electric a zburat pentru prima dat─â

Comentarii

comentarii