Prin┼úul William ╚Öi Sir David Attenborough au lansat Earthshot Prize, un premiu pentru solu╚Ťii privind mediul

in EcoLIFESTYLE, Schimb─âri Climatice, Video News 11 October 2020 526 Views

Prin┼úul William ╚Öi Sir David Attenborough ╚Öi-au unit for╚Ťele pentru a lansa ceea ce ace╚Ötia sper─â s─â devin─â ÔÇ×Premiul Nobel pentru MediuÔÇŁ. Earthshot Prize ├«nseamn─â cinci premii de c├óte 1 milion de lire care vor fi decernate annual, pentru urm─âtorii zece ani, celor care ofer─â 50 de solu┼úii pentru a combate problemele cu care se confrunt─â planeta.

Proiectul dore┼čte s─â ac┼úioneze ├«n fa┼úa acelor probleme prezentate de mediul ├«nconjur─âtor prin cinci mari obiective: protejarea ┼či restaurarea naturii, purificarea aerului, reanimarea oceanelor, construirea unei lumi f─âr─â de┼čeuri ┼či repararea climei.

Aceste propuneri, pentru care va fi decernat un premiu la fiecare categorie, sunt prezentate în cinci scurtmetraje care ilustrează obiectivele pe care ducele de Cambridge intenţionează să le atingă cu ajutorul acestor premii.

Prin┼úul William argumenteaz─â ├«n aceste clipuri c─â ÔÇ×urm─âtorii zece ani sunt un deceniu critic pentru schimbare, trebuie s─â profit─âm de imagina┼úia noastr─â ┼či de capacitatea noastr─â de a inventaÔÇŁ.

Lumea este ├«ntr-un punct critic, a explicat Prin╚Ťul, care a spus c─â Eartshot Prize este efortul s─âu ╚Öi al lui Sir David de a se asigura c─â ├«nm├ón─âm planeta copiilor ╚Öi nepo╚Ťilor no╚Ötri ÔÇ×├«ntr-o stare mai bun─â dec├ót am g─âsit-oÔÇŁ, potrivit BBC.

Nominaliz─ârile la premiile Earthshot ├«ncep cu data de 1 noiembrie ┼či vor fi decernate ├«n fiecare an ├«ntr-un ora┼č diferit. Prima gal─â a Earthshot Prize se va desf─â┼čura la Londra ├«n toamna anului 2021, potrivit unui comunicat al organiza┼úiei.

William a m─ârturisit c─â a fost inspirat pentru crearea acestor premii de tat─âl s─âu, prin┼úul Charles, ┼či de naturalistul britanic Sir David Attenborough, care face parte din juriul care acord─â Earthshot Prize.

Cinci premii de c├óte 1 milion de lire vor fi decernate anual pentru urm─âtorii zece ani, celor care ofer─â 50 de solu┼úii pentru a combate problemele cu care se confrunt─â planeta. Cei cinci c├ó┼čtig─âtori vor fi selecta┼úi dintre 15 finali┼čti proveni┼úi din medii ┼či profesii diferite. Proiectele pot fi de mediu ┼či de conservare, care pot fi at├ót individuale, c├ót ┼či ├«n grup de cercet─âtori sau activi┼čti, companii, guverne, inclusiv ora┼če sau ┼ú─âri.

Scopul este g─âsirea unor noi solu╚Ťii care s─â aib─â un efect pozitiv asupra schimb─ârilor mediului ╚Öi care s─â ├«mbun─ât─â╚Ťeasc─â nivelul de trai la nivel global, ├«n special ├«n comunit─â╚Ťile care sunt cel mai ├«n pericol din cauza schimb─ârilor climatice.

ÔÇ×Sunt mul╚Ťi oameni care vor s─â fac─â multe lucruri bune pentru mediu ╚Öi de ce au nevoie este un catalizator, pu╚Ťin─â speran╚Ť─â, pu╚Ťin optimism c─â putem rezolva problemele care ne sunt prezentateÔÇŁ, a mai spus Prin╚Ťul William.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci c├ónd aproape toat─â lumea spune ÔÇ×Nu se poate!ÔÇŁ, exist─â totu╚Öi c├ó╚Ťiva oameni care spun ÔÇ×Hai s─â g─âsim o solu╚Ťie!ÔÇŁ. Pe ei ├«i caut─â Oana Racheleanu, despre ei ├«i place s─â scrie.

Comentarii

comentarii