Producătorul de bere Guinness renunţă la ambalajele din plastic pentru bere

in Business, Companii, Deseuri 18 April 2019 128 Views

Diageno, producătorul berii neagră irlandeză Guinness a anunţat că va renunţa la plasticul utilizat pentru ambalarea produselor.

Compania Diageo, care deţine Guinness, dar şi alte mărci de bere, precum Harp, Rockshore şi Smithwick’s, va renunţa la inelele din plastic folosite pentru transportul dozelor şi la ambalajul din plastic pentru baxuri. Acestea vor fi înlocuite cu material din carton 100% reciclabil şi biodegradabil.

”Gestionarea impactului nostru asupra mediului este importantă pentru planetă şi pentru sustenabilitatea financiară a afacerii noastre”, a declarat Oliver Loomes, director al Diageo Irlanda. 

Noile ambalaje vor ajunge pe rafturile din Irlanda, începând din luna august, iar în Marea Britanie şi pe piaţa internaţională vor fi introduse din anul 2020. 

Diageo a anunţat că investeşte 18,5 milioane de euro pentru reducerea cantităţii de plastic utilizat pentru ambalarea berii. 

Corona va deveni primul brand de bere care va înlocui inelele de plastic cu cele de carton

Potrivit Diageo, mai puţin de 5% din ambalajele sale sunt realizate din plastic, iar această schimbare va reduce utilizarea acestui material cu peste 400 tone anual. 

“De 260 de ani, Guinness a jucat un rol vital în comunităţile din jurul nostru. Avem deja una dintre cele mai sustenabile fabrici de bere din lume la St James’s Gate, iar acum suntem deschizători de drumuri către ambalajele sustenabile.Aceasta este o veste bună pentru mediul înconjurător şi pentru brandul nostru”, a adăugat el.

Anul trecut, producătorul rival de bere Carlsberg a trecut la utilizarea unui clei în loc de plastic pentru a ambala cutiile sale.

Și mai recent, Nestle a renunțat la paiele din plastic din produsele sale și utilizează în schimb unele din hârtie.

Primul ministru Theresa May a promis să interzică toate deșeurile din plastic care pot fi evitate în Marea Britanie până în 2042.

Comentarii

comentarii