Producătorul executiv al Game of Thrones va realiza cu un buget uriaş un serial despre un dezastru ecologic

in EcoLIFESTYLE 18 April 2019 63 Views

Un producător din echipa serialului “Game of Thrones” va realiza un nou serial-eveniment, care va avea un buget de producţie uriaş şi va fi adaptat pe baza unui roman de succes ce descrie un dezastru ecologic.

Producătorul american Frank Doelger, care a câştigat cinci premii Primetime Emmy, a anunţat, în cadrul MIPTV de la Cannes, adaptarea pentru televiziune a romanului “The Swarm”, în care omenirea este ameninţată de o apocalipsă provocată de poluare, iar vieţuitoarele din oceane încep să atace oamenii de pe întreaga planetă.

Frank Doelger a profitat de prezenţa sa la renumitul târg organizat de reprezentanţii industriei de televiziune la Cannes pentru a prezenta o machetă animată cu o scenă-cheie din acest serial cu accente apocaliptice. 

În carte, un tsunami din Marea Nordului devastează părți din nordul Europei și omoară milioane de persoane, în timp ce oamenii de știință se luptă să descopere o serie de evenimente ciudate în oceanele lumii.

Chiar și cei care trăiesc departe de mare ar putea să nu fie în siguranță de mânia răzbunării creaturilor mării, a sugerat Doelger.

“Una dintre ideile la care lucrăm este că atacurile pornesc de-a lungul coastei, dar în cele din urmă această forță inteligentă de viață va găsi o cale de a pătrunde în interior. Va fi răzbunarea naturii pentru crimele de mediu și atrocitățile pe care le-am comis”, spune Doelger.

Asemeni “Game of Thrones”, noua producţie TV se va baza în mare parte pe efecte speciale şi va fi un fel de anchetă poliţienească şi ştiinţifică, potrivit lui Frank Doelger. 

Tradus în peste 25 de limbi, romanul “The Swarm”, a fost scris de scriitorul german Frank Schatzing “în perioada 2003 – 2004 şi, din păcate, numeroase elemente pe care el le-a prezis s-au dovedit a fi exacte”, a declarat producătorul american la Cannes. 

El intenţionează să lucreze cu Alan Taylor (care a produs episoade din seriale precum “The Sopranos” şi “Boardwalk Empire”) pentru a realiza jumătate dintre cele opt episoade ale viitorului serial, despre care se spune că va fi cea mai costisitoare producţie europeană de televiziune din toate timpurile. 

Doelger a dezvăluit că autorul german al cărții, Frank Schatzing, “ne-a oferit contururi pentru o a doua, a treia și, eventual, a patra serie”, cu primul sezon estimat că va ajunge pe micile ecrane în 2021.

Grupul media ZDF şi mai multe posturi TV americane şi europene urmează să susţină acest proiect-eveniment. 

Comentarii

comentarii