Hornbach: Românii au cumpărat mai multe produse de grădinărit în timpul pandemiei

in Business, CSR, EcoLIFESTYLE 19 May 2020 140 Views

Retailerul german de materiale de construcții și grădinărit Hornbach România a observat, în timpul pandemiei, o cerere mai mare decât de obicei pentru produse destinate amenajării grădinilor și a balcoanelor.

Foto: Hornbach

Cererea tot mai mare, atât în magazinele fizice, cât și în cel online, pentru produse destinate amenajării grădinilor și a balcoanelor se explică prin vremea caldă și izolarea forțată la domiciliu, a transmis retailerul într-un comunicat.

„În contextul pandemiei de Coronavirus, distanțarea socială și petrecerea timpului acasă aduc cu sine, totuși, și avantajul că avem mai mult timp pentru mici proiecte pe care le realizam cu greu înainte. Astfel, amenajarea spațiilor exterioare, fie că este vorba de grădină sau balcon, ocupă un loc important în proiectele de bricolaj ale românilor în această perioadă. De altfel, am observat o creștere a cererii pentru produse destinate zonelor din afara casei”, a declarat Mugurel-Horia Rusu, Directorul General al Hornbach România.

Potrivit afirmațiilor sale, amenajarea grădinilor și a balcoanelor trebuie să aibă la bază o serie de reguli clare, la fel ca și în cazul decorării realizate la interior. Astfel, în funcție de mărimea spațiului, de bugetul alocat și de preferințele clienților, este important să fie alese cu grijă plantele, obiectele de decor și mobilier, dar și sistemele de iluminat.

În timp ce un balcon mare este, de fapt, o grădină la înălțime, unul de mici dimensiuni trebuie organizat astfel încât să ofere libertate de mișcare. Este important de ținut cont și de cât de solid este balconul și ce greutate a ghivecelor poate suporta. Specialiștii Hornbach recomandă, pentru balcon, jardiniere din lut sau plastic reciclat și, cel mai important, folosirea de pământ de flori de calitate pentru a asigura creșterea sănătoasă a plantelor.

În același timp, un spațiu exterior, indiferent de dimensiunea sa, poate fi folosit cu succes pentru activități de grădinărit, cum ar fi plantarea arbuștilor, a pomilor fructiferi, a legumelor și a plantelor decorative.

„Deși uneori pare greu de imaginat, pentru a grădinări nu ai nevoie, întotdeauna, de un spațiu generos. Dacă într-o grădină de mari dimensiuni poți cultiva pomi fructiferi, legume diverse – în sere sau zone special amenajate -, într-un balcon poți avea ghivece cu plante aromatice variate, ușor de plantat și îngrijit, dar și foarte apreciate de pasionații de bucătărie”, subliniază Mugurel-Horia Rusu.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii