Program de transformare a ideilor din domeniul energiei verzi în businessuri sustenabile

in Business, Energie 4 May 2020 217 Views

Tinerii sub 35 de ani, cu idei inovatoare din domeniul energiei verzi, pot s─â aplice, p├ón─â pe 6 mai, la programul Danube Energy+ care le va permite s─â le transforme ├«n business-uri sustenabile. Programul se desf─â┼čoar─â ├«n nou─â ┼ú─âri europene ┼či va include c├óte 10 participan┼úi din fiecare ┼úar─â.

Foto: Danube Transnational Programme

Sunt eligibile persoanele sau echipele care propun solu┼úii din zone precum stocarea de energie, re┼úele electrice inteligente, energie pentru transport ┼či mobilitate, ora┼če ┼či cl─âdiri inteligente, eficientizarea energiei, energie regenerabil─â sau integrat─â ├«n economia circular─â.

Ideile propuse trebuie s─â aib─â poten┼úialul de a fi dezvoltate la scar─â interna┼úional─â ┼či s─â rezolve o problem─â curent─â din zona energetic─â. Conform grilei de evaluare a proiectului european, ob┼úin puncte suplimentare ideile care au un fundament ┼čtiin┼úific ┼či nu au fost integrate deja ├«ntr-un produs sau serviciu comercial.

Propunerile candida┼úilor vor fi evaluate de o echip─â de exper┼úi care vor selecta 10 dintre acestea pentru programul de pre-accelerare. Acesta va ├«ncepe ├«n data de 13 mai, se va desf─â┼čura online, timp de 2 s─âpt─âm├óni ┼či va include sesiuni de mentorat de business, cu accent pe dezvoltarea unui model de business, v├ónz─âri ┼či pitching ┼či se va ├«ncheia cu o sesiune de tip Demo Day ├«n cadrul c─âreia participan┼úii la program vor sus┼úine c├óte o scurt─â prezentare a ideii de business.

ÔÇ×Avem resurse energetice limitate, iar tot mai multe companii ├«┼či orienteaz─â eforturile spre programe de sustenabilitate ├«n acest domeniu, ceea ce este mai mult dec├ót ├«mbucur─âtor. R─âm├ón ├«ns─â ┼či zone neexplorate, precum ideile generate de tineri entuzia┼čti, la fel de valoroase, dar care nu sunt vizibile pe pia┼ú─â doar pentru c─â ace┼čtia nu au experin┼ú─â de business ┼či nu au g─âsit o modalitate de a le transpune ├«ntr-un proiect de acest fel. Danube Energy+, un proiect de pre-accelerare derulat ┼či ├«n Rom├ónia, le pune la dispozi┼úie resursele de a face saltul de la idee la un poten┼úial business de succes. ├Äncuraj─âm studen┼úi, chiar liceeni, dar ┼či alte persoane p├ón─â ├«n 35 de ani care vor s─â contribuie la transformarea energetic─â durabil─â s─â se ├«nscrie ├«n programÔÇŁ, afirm─â Marian Rusu, coordonatorul proiectului.

├Änscrierile se fac p├ón─â pe 6 mai aici, prin intermediul Asocia╚Ťiei Centrul Startup Transilvania.

Danube Energy + este un proiect care se desf─â┼čoar─â ├«n nou─â ┼ú─âri europene (Bulgaria, Cehia, Croa┼úia, Germania, Rom├ónia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ucraina). ├Än fiecare ┼úar─â au fost selecta┼úi parteneri ai programului care au rolul de a crea un sistem de ├«nv─â┼úare ┼či cooperare ├«ntre administra┼úiile publice regionale, universit─â┼úi, IMM-uri ┼či companii din domeniul energetic. Un set de bune practici, modele de business ┼či studii de caz din regiune va sta la baza schemei de ├«nv─â┼úare din cadrul programului de pre-accelerare pentru tinerii admi┼či ├«n program. La nivel regional vor fi selecta┼úi 90 de tineri inovatori din domeniul energetic (individual sau ca echipe).

Comentarii

comentarii