Program prelungit la finanţarea staţiilor pentru maşini electrice

in Transport 15 January 2019 228 Views

Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a prelungit până la data de 29 martie sesiunea de depunere a dosarelor pentru finanţarea instalării staţiilor de reîncărcare pentru maşini electrice în municipiile reşedinţe de judeţ.

Finanțarea se face în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii  pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic.

Obiectivul Programului îl reprezintă dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică.

Solicitanții eligibili sunt unităţile administrativ-teritoriale din reşedinţele de judeţ şi municipiul Bucureşti, iar suma alocată sesiunii de finanţare este de 92 milioane lei.

Dacia vrea să intre pe piața mașinilor electrice

Finanţarea se acordă în procent de maximum 90% din cheltuielile eligibile şi în limita sumelor maxime ce pot fi acordate pentru fiecare solicitant. Sumele maxime ce pot fi acordate pentru fiecare solicitant se stabilesc în funcţie de numărul de locuitori, conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, acestea fiind publicate pe site-ul AFM.

Suma maximă finanţată de Administrația Fondului pentru Mediu pentru instalarea unei staţii de reîncărcare este de 190.000 lei, valoare ce reprezintă 90% din totalitatea cheltuielilor eligibile.

Ministerul Dezvoltării cumpără 51 de autobuze electrice pentru Ploieşti, Alba Iulia, Constanţa şi Buzău

Comentarii

comentarii