Programele de responsabilitate pentru mediu aduc mari beneficii companiilor

in Business 21 January 2008 71 Views

50% dintre organizatiile care au luat parte la sondajul pentru Raportul de Management pentru Resurse Umane in Locuri de Munca Verzi pentru 2008 au politici de responsabilitate pentru mediu formale sau neformale, iar 43% nu au asemenea politici si nici planuri de implementare pentru urmatoarele 12 luni, informeaza Environmental Leader.

Companiile care au implementat programe de responsabilitate pentru mediu au raportat beneficii considerabile pe care le observa in urma dezvoltarii acestora. Directorii de HR au aratat chiar ca angajatii au moralul mai ridicat (44%), iar imaginea publica a companiei este mult mai puternica (42%), acestea fiind cele mai importante beneficiile pe care le-au observat.

Ei au mai raportat o crestere a increderii consumatorilor/clientilor (20%) si o situatie financiara pozitiva per total (19%), ca rezultate ale programelor de responsabilitate pentru mediu implementate. De asemenea, respondentii au mai subliniat loialitatea angajatilor (16%), un alt beneficiu important.

Cea mai comuna problema intalnita este nivelul costurilor implementarii acestor programe (85%), urmata de costurile de mentenanta (74%). Alte bariere se refera la lipsa suportului in ceea ce priveste managementul (43 procente), lipsa de angajati (25%) si ineficienta muncii (20 procente).

Totusi, aproape trei din patru angajati ai companiilor care nu desfasoara programe de mediu au spus ca isi doresc ca angajatorii lor sa “devina verzi”. 73% dintre angajatii acestor companii cred ca este foarte sau oarecum important ca organizatiile in care lucreaza sa desfasoare cel putin un program de responsabilitate pentru mediu.

Comentarii

comentarii