Programul “Prima maşină” 2019 va include modele hibrid şi electrice

in Autoritati, Slider homepage, Transport 20 March 2019 356 Views

Guvernul a modificat şi completat programul “Prima maşină”, astfel încât vor putea fi cumpărate şi maşini electrice sau hibride noi, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

De asemenea, prin modificările aduse legislaţiei, persoanele fizice vor putea să îşi achiziţioneze un autoturism nou chiar dacă au mai deţinut anterior un astfel de autoturism. Aşadar se elimină obligativitatea declaraţiei pe proprie răspundere a beneficiarului că nu a mai avut în proprietate un autoturism nou, o condiţie existentă înainte de modificări în cadrul programului “Prima maşină”.

“Guvernul a adoptat astăzi în şedinţă modificări şi completări aduse programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, este vorba despre programul aprobat prin OUG 66/2014. După cum ştiţi, programul are ca obiectiv principal facilitarea accesului persoanelor fizice la achiziţionarea unui autoturism nou, prin contractarea de credite garantate de stat. Pot fi cumpărate următoarele tipuri de autovehicule noi: clasice cu sistem de propulsie termic, hibrid şi full electric”, a precizat Nelu Barbu, la finalul şedinţei de Guvern.

În acelaşi timp, a adăugat el, actul normativ aprobat de Guvern prevede şi “acceptarea eco-bonusurilor şi a eco-tichetelor acordate în cadrul programelor “Rabla” şi “Rabla Plus” pentru achitarea avansului minim obligatoriu.

În timpul şedinţei de Guvern, premierul Viorica Dăncila a spus că Executivul va incuraja, prin măsurile adoptate, “achiziţionarea de autoturisme nepoluante şi eficiente energetic”.


Comentarii

comentarii