Programul Rabla Clasic suplimentat cu 20.000 de prime de casare

in Autoritati, Business, Legislatie, Poluare, Transport 9 August 2019 56 Views

Guvernul a aprobat rectificarea bugetului de venituri ╚Öi cheltuieli al Fondului pentru Mediu ╚Öi al Administra╚Ťiei Fondului pentru Mediu (AFM). Astfel, programul Rabla Clasic pentru persoane fizice a fost suplimentat cu 135 milioane lei, sum─â care reprezint─â aproximativ 20.000 de prime de casare.

Image by andreas160578 from Pixabay

Rom├ónii care doresc s─â renun╚Ťe la automobilul vechi, cu grad de poluare ridicat ╚Öi s─â ├«l ├«nlocuiasc─â cu unul nou, pu╚Ťin poluant, vor avea din nou posibilitatea s─â acceseze programul RABLA Clasic, aflat la a 16-a edi╚Ťie. ├Äncep├ónd de s─âpt─âm├óna viitoare, se vor putea adresa comercian╚Ťilor, av├ónd la dispozi╚Ťie aproximativ 20.000 de prime de casare. Astfel, num─ârul primelor de casare din acest an ├«l dep─â╚Öe╚Öte pe cel din 2018, totaliz├ónd 55.000. ├Än func╚Ťie de randamentul programului ╚Öi de solicit─âri, vom analiza dac─â este oportun─â o nou─â suplimentare, la urm─âtoarea rectificare bugetar─âÔÇŁ, a declarat viceprim-ministrul Gra╚Ťiela Gavrilescu, ministrul Mediului.

Prima de casare va fi de 6.500 lei, la care se poate acumula în funcţie de motoare, un ecobonus de 1.000 de lei, sau de 1.700 lei pentru cele hibrid.

În luna iulie, Guvernul a suplimentat cu 15 milioane bugetul programului
programului Rabla Plus pentru persoanele fizice.

Bugetul alocat ini╚Ťial programului Rabla Plus pentru persoane fizice, ├«n valoare de 15 milioane de lei, a fost rezervat integral la aproximativ 3 luni de la lansarea programului, ceea ce demonstreaz─â interesul tot mai crescut al rom├ónilor fa╚Ť─â de acest tip de autovehicule prietenoase cu mediul, comparativ cu anul 2018, c├ónd acela╚Öi buget de 15 milioane de lei, a fost rezervat pe parcursul ├«ntregului an.

Comentarii

comentarii