Programul “Rabla” destinat companiilor si institutiilor publice a fost prelungit cu o luna

in Legislatie 1 October 2013 183 Views

Termenul de depunere a dosarelor pentru persoanele juridice si institutii publice care vor sa obtina finantare in cadrul Programului “Rabla”, a fost prelungit cu o luna, pana la 31 octombrie 2013, a anuntat, marti, Administratia Fondului pentru Mediu (AFM).

Pana in prezent, AFM a inregistrat un numar de 1.170 de dosare depuse de catre persoanele juridice si institutiile publice, iar lista celor acceptate si respinse in program, este publicata pe site-ul institutiei, la sectiunea aferenta programului.

Persoanele juridice si institutiile publice respinse au posibilitatea de a depune un nou dosar de finantare in vederea participarii in program, pana la data de 31 octombrie 2013, la sediul AFM”, se arat in informarea AFM.

In sesiunea din 2013 a Programului “Rabla”, Fondul pentru Mediu a emis 20.000 de tichete, dintre care 17.000 pentru persoane fizice/juridice si 3.000 de tichete pentru institutiile publice, iar cumularea eco-tichetului cu tichetul clasic este posibila numai in cazul achizitionarii unui autovehicul electric.

Pentru stimularea cumpararii autovehiculelor cat mai prietenoase cu mediul, se ofera posibilitatea acordarii, pe langa prima de casare, a unui eco-bonus in valoare de 500 lei pentru achizitionarea unui autovehicul nou, incadrat in norma de poluare Euro 6, a unui autovehicul nou, al carui motor genereaza o cantitate de emisii ce CO2 mai mica de 100g/km, precum si a unui atuovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.

AFM precizeaza faptul ca la achizitionarea unui autovehicul de acest tip se poate acorda, pe langa prima de casare, o reducere in cuantum de maximum 1.000 lei, rezultata prin cumulul a cel mult doua eco-bonusuri.

Datele oficiale releva ca, prin Programul “Rabla”, derulat anual din 2005 si pana in prezent, au fost casate 459.775 autoturisme uzate si au fost achizitionate 225.869 autoturisme noi.

Comentarii

comentarii