Programul Rabla lansat în următoarele două săptămâni

in Legislatie, Recomandate 18 April 2016 301 Views

Programele Rabla și Rabla Plus vor fi lansate până luna viitoare, a declarat, luni, pentru Green Report, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer. 

green

Ghidurile pentru programul Rabla sunt aproape finalizate. Eu sper ca într-o săptămână, două cel mult, să lansăm programele”, a spus ministrul Mediului.

Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național (Rabla) prin care, în anul 2015, au fost scoase din uz 25.423 de autovehicule cu o vechime mai mare de 8 ani,  a primit în acest an un buget de 220 milioane lei.  Pentru anul 2016, prin proiectul de buget s-au alocat 145 de milioane lei pentru finanțări noi, prin care se estimează că vor fi scoase din uz aproximativ 20.000 de autovehicule.

Restul de 75 de milioane vor fi destinați pentru programul de stimulare a achiziționării de mașini noi electrice și hibride (Rabla Plus). Tot în cadrul acestui program vor fi stimulate dezvoltarea de proiecte de infrastructură de încărcare pentru mașinile electrice.

Numărul autovehiculelor electrice de pe șoselele din România este infim, comparativ cu cele din alte state europene: doar 600 față de zeci de mii, sau chiar sute de mii în alte state. Cred că asta se datorează în principal lipsei infrastructurii de încărcare în România a acestor tipuri de autovehicule, cu autonomie mai scăzută decât cele clasice. De aceea, prin Rabla PLUS vom finanța de anul acesta și  inițiative de dezvoltare a acestei infrastructuri de alimentare”, a precizat Cristiana Pașca Palmer într-o informare de presă.

 

Comentarii

comentarii