Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

„Azi pentru Mâine”, proiect de informare și implicare în colectarea selectivă, la mare

Timp de trei luni, în câteva stațiuni de la malul Mării Negre vor avea loc acțiuni de informare a turiștilor cu privire la problema deșeurilor de ambalaje și la soluția reciclării, dar și de colectare selectivă ce vor acoperi aproape 17 km de plajă.

Vara aceasta, timp de trei luni, proiectul „Azi pentru Mâine” se va desfășura pe plajele din Mamaia, Eforie Nord si Sud, Venus și Saturn, prin acțiuni de colectare selectivă ce vor acoperi aproape 17 km de plajă, de informare a turiștilor cu privire la problema deșeurilor de ambalaje și la soluția reciclării, dar și prin furnizarea de infrastructură necesară colectării selective a deșeurilor către operatorii HORECA din aceste stațiuni.

„Educația privind importanța reciclării și a colectării selective este primul pas în adoptarea unui comportament responsabil față de mediul înconjurător. Prin proiectul ”Azi pentru Mâine” ne dorim să dublăm campaniile de informare și conștientizare cu acțiuni concrete de colectare selectivă, menite să întărească și mai mult mesajul că grija față de mediu este o responsabilitate care ține de fiecare dintre noi”, a transmis într-un comunicat Sergiu Sebesi, Președintele Asociației CSR Nest.

Două adolescente au convins oficialii din Bali să interzică pungile de plastic
Acțiune din Bali pentru interzicerea pungilor de plastic

Proiectul, finanțat de Fundația Coca-Cola, va continua toamna aceasta în 32 de școli din București și județele Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj și Vâlcea și își propune să informeze și să implice peste 25.000 de elevi, părinți și profesori în ceea ce privește colectarea selectivă și reciclarea.

„Ne preocupă drumul pe care îl parcurg ambalajele, după ce ajung la consumatori. Din această preocupare s-a născut viziunea noastră globală, O lume fără deșeuri. Punctul central este obiectivul asumat anul trecut: ca până în 2030 să ajutăm la colectarea și reciclarea unei cantități de ambalaje echivalente cu cea pe care o punem pe piață”, a afirmat Mihaela Niță, Corporate & Government Affairs Manager, Coca-Cola România.

Proiectul se desfășoară cu sprijinul partenerilor locali, ONG Mare Nostrum (Constanța), Asociația Today’s Future (județele Dolj, Vâlcea), GEAC (Municipiul București și județele Dâmbovița și Călărași) și GreenPoint Management.

spot_img

Ultimele știri