Proiect de colectare selectiva a deseurilor in Arad

in Deseuri 29 October 2007 87 Views

Un proiect-pilot de colectare selectiva a deseurilor menajere, in valoare de 18.000 de dolari, se deruleaza, in perioada 29 octombrie – 9 noiembrie, in judetul Arad.

Proiectul ’’Impreuna pentru Aradul curat’’ este derulat de Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Arad, in parteneriat cu Directia de Dezvoltare si Asistenta Comunitara, finantarea fiind asigurata de Alcoa Fujikura Romania.

Directorul executiv al APM Arad, Dana Danoiu, a declarat ca au fost cooptati ca parteneri societatile comerciale care presteaza servicii de colectare si depozitare a deseurilor menajere, precum si doua unitati de invatamant, Liceul ’’Vasile Goldis’’ Arad si Liceul ’’Mihai Veliciu’’ Chisineu Cris. Aceste scoli au fost dotate cu logistica necesara colectarii distincte a trei sorturi din deseurile produse la nivelul unitatii de invatamant, respectiv hartie, PET-uri si deseuri menajere.

’’Una dintre activitatile importante ale proiectului il constituie sustinerea unui program educational adresat tuturor elevilor din ciclul liceal, program care sa asigure insusirea cunostintelor de baza despre deseuri, pentru o corecta punere in aplicare ulterioara. APM va derula, in perioada mentionata, mai multe module educationale in scoli, urmand ca elevii sa continue colectarea selectiva de-a lungul intregului an scolar. Cei mai merituosi vor fi recompensati’’, a precizat Danoiu.

In paralel cu implementarea in unitatile scolare, proiectul-pilot va fi testat la o asociatie de proprietari dintr-un cartier al Aradului, asociatie care a fost dotata, de asemenea, cu logistica necesara.

Comentarii

comentarii