Proiecte de CSR de un milion de euro derulate de E.ON, în 2019

in Business, CSR 28 September 2020 38 Views

E.ON Rom├ónia a derulat, anul trecut, proiecte de responsabilitate social─â ├«n valoare total─â de circa 1 milion de euro, cei peste 700 de voluntari, angaja╚Ťi ai companiilor Grupului E.ON, implica╚Ťi, dedic├ónd aproximativ 2.400 de ore pentru ca ini╚Ťiativele s─â devin─â realitate ╚Öi s─â aib─â un impact pozitiv ├«n comunitate, potrivit Raportului de Sustenabilitate al E.ON ├«n 2019, lansat ├«n premier─â ├«n Rom├ónia.

Parteneriatul E.ON-IGSU, ├«ncheiat ├«n 2012, a continuat ╚Öi pe parcursul anului trecut, activit─â╚Ťile comune fiind desf─â╚Öurate sub egida campaniei ÔÇťMai bine previi, dec├ót s─â nu fii!ÔÇŁ. ┬á├Än cadrul campaniei au fost distribuite sute de mii de pliante ╚Öi afi╚Öe ╚Öi au fost organizate zeci de evenimente pentru informarea consumatorilor cu privire la riscurile la care se expun dac─â utilizeaz─â sisteme/aparate de ├«nc─âlzire cu defec╚Ťiuni, nesupravegheate sau suprasolicit─â instala╚Ťiile ╚Öi aparatele electrice. Informa╚Ťiile oferite pe platforma de socializare Rom├ónia Sigur─â vin ├«n completarea acestor ac╚Ťiuni, atr─âg├ónd aten╚Ťia ╚Öi ├«n social media asupra acestor riscuri majore.

Tot ├«n 2019, voluntarii E.ON ╚Öi reprezentan╚Ťii IGSU au fost prezen╚Ťi ├«n 35 de unit─â╚Ťi de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt din zona de activitate E.ON ╚Öi au prezentat ├«n cadrul lec╚Ťiilor despre energie regulile de utilizare ├«n siguran╚Ť─â a energiei la peste 6.000 de elevi de v├órst─â ╚Öcolar─â ╚Öi gimnazial─â. Eficien╚Ťa energetic─â a fost un alt subiect abordat, copiii fiind ├«nv─â╚Ťa╚Ťi cum anume pot ei, prin ac╚Ťiuni simple, s─â fac─â economie la energie, promov├ónd astfel ╚Öi principiile ╚Öi valorile unui viitor sustenabil.

Proiectul Energie ├«n ╚ścolile Copil─âriei a continuat ├«n 9 ╚Öcoli din jude╚Ťele Cluj, Timi╚Ö, Alba, Neam╚Ť, Boto╚Öani ╚Öi Suceava, care acum beneficiaz─â de un sistem de iluminat modern, 5.000 de corpuri vechi de iluminat fiind ├«nlocuite cu 12.000 de tuburi LED moderne. ├Än urma acestei investi╚Ťii de 550.000 de euro, 5.300 de elevi ╚Öi profesori au condi╚Ťii mai bune de studiu, cu un consum redus de energie.

Edi╚Ťia din decembrie 2019 a campaniei D─âruie╚Öte Lumin─â a mobilizat peste 5.000 rom├óni care au direc╚Ťionat printr-un simplu click cei 200.000 kWh oferi╚Ťi de E.ON c─âtre 10 institu╚Ťii din ╚Ťar─â.

Campania Fii ╚Öi tu Mo╚Ö Cr─âciun a adus, prin intermediul angaja╚Ťilor E.ON, bucuria s─ârb─âtorilor ╚Öi multe daruri celor peste 350 de copii din jude╚Ťele Mure╚Ö, Cluj, Ia╚Öi, Timi╚Ö dar ╚Öi Bucure╚Öti, care provin dintr-un mediu defavorizat.

Anul 2019 a ├«nsemnat ╚Öi sus╚Ťinerea de evenimente sportive pentru o cauz─â foarte bine definit─â: reamenajarea ╚Öi dotarea salonului de terapie intensiv─â pentru nou-n─âscu╚Ťii prematuri din cadrul Spitalului Clinic Jude╚Ťean Mure╚Ö ╚Öi promovarea unui stil de via╚Ť─â s─ân─âtos, dar ╚Öi pentru a sus╚Ťine copiii ╚Öi tinerii care sufer─â de diabet.

Prin campania intern─â de donare de s├ónge au fost colecta╚Ťi ┬áaproximativ 150 de litri de s├ónge, echivalentul necesarului pentru 2 s─âpt─âm├óni la o sec╚Ťie de chirurgie dintr-un spital.

Campionatul de fotbal pentru copii Cupa E.ON Kinder, un alt reper de promovare a sportului, a reunit peste 2.000 de copii de la aproape 50 de cluburi din ╚Ťar─â.

Prin parteneriatul cu Funda╚Ťia Hope and Homes for Children Rom├ónia E.ON a fost al─âturi de 41 de copii ╚Öi familiile lor, un an ├«ntreg, zi de zi, ├«n╚Ťeleg├óndu-le nevoile ╚Öi mai ales pentru a ├«ncerca s─â le ofere o via╚Ť─â mai bun─â ╚Öi o ╚Öans─â ├«n plus pentru viitorul lor. To╚Ťi ace╚Öti copii ╚Öi familiile lor au avut parte de consiliere, dar ╚Öi de sprijin material direct pentru acoperirea nevoilor de hran─â, igien─â sau de locuire pentru extinderea de case, bran╚Ö─âri la utilit─â╚Ťi, amenaj─âri interioare ╚Öi izol─âri termice.

Comentarii

comentarii