Proiectul care a strâns finanţare pe Kickstarter în doar 6 minute: OGarden Smart – o grădină interioară cu 90 de plante

in Eat Smart, EcoINOVATIE, Siguranta alimentara 24 March 2019 303 Views

Un proiect de pe Kickstarter a reuşit să strângă finanţarea de care avea nevoie în doar şase minute. Este vorba de OGarden, un proiect complet automatizat, rapid și simplu de utilizat, în care pot crește până la 90 de fructe și legume simultan.

Fructele și legumele pot fi cultivate fără pesticide sau erbicide, și mai mult decât atât puteți să alegeți exact ceea ce doriți să crească.

“Fiind capabil să crească ușor o cantitate mare de legume și fructe din sufrageria dumneavoastră, OGarden Smart este o modalitate de a mânca produse durabile, care nu a mai fost făcută niciodată înainte. OGarden Smart îți îmbunătățește cu ușurință casa și coșul tău de produse alimentare”, scriu inventatorii pe Kickstarter.

Acest sistem de grădinărit interior nu ocupă mult spațiu, dar poate crește până la 90 de fructe și legume simultan.

Modul în care funcționează este destul de deștept: roata rotativă a OGarden Smart păstrează până la 60 de plante hidratate, în timp ce dulapul de jos al grădinii poate conține până la 30 de plante de germinare. Gradina are indicatoare LED automate cu consum redus de energie care imită lumina soarelui pentru germeni, iar sistemul trebuie reîncărcat cu apă o dată pe săptămână.

Lampa are o viață de 50.000 de ore, iar pentru o funcționare de 16 ore pe zi, durata ei este de aproximativ 8 ani. OGarden consumă 120 W în total, când lămpile sunt aprinse și 10 W când sunt oprite (sistem automat de aprindere a lămpilor).

Ca și cum acest lucru nu ar fi fost de ajuns, această grădină vă poate economisi bani de-a lungul timpului. Datorită capacității sale vaste, acest plantator poate să vă scutească de excursiile săptămânale la magazinul alimentar. Pe pagina Kickstarter a proiectului OGarden, compania susține că puteți reduce 80% din costurile de producție.

“Plantele încep să crească în dulapul de jos, într-un recipient pentru semințe (certificat organic și biodegradabil), care se află într-o tavă, sub o lampă LED. Când legumele sau fructele sunt suficient de mari (potrivit manualului de instrucțiuni), tot ce trebuie să faci este să iei recipientele și să le plasezi într-unul dintre butoaiele din roată. Apoi, roata începe să se miște încet, iar lampa centrală se întoarce treptat, așa încât să respecte ciclurile de creștere ale plantei. Udarea e, de asemenea, automată. Când recolta e gata, o poți aduna și poți folosi recipientul pentru compost”, mai spun inventatorii.

OGarden-ul este foarte silențios, nu miroase, iar umiditatea eliberată de plante este foarte scăzută și nu afectează climatul din cameră. Este ușor de întreținut: în afară de timpul acordat pentru plantele în creștere, nu există altă întreținere de făcut. Puteți clăti tancurile în creștere de fiecare dată când îndepărtați cupa cu semințe.

Campania Kickstarter a depășit obiectivul de finanțare în doar șase minute, iar compania estimează că va începe să livreze mașinile OGarden Smart începând cu luna mai. Până la 15 martie, proiectul a strâns 1,02 milioane de dolari canadieni de la 1.329 de donatori. Sistemul OGarden Smart vine împreună cu videouri de prezentare și cu un manual explicativ.

Comentarii

comentarii