Proiectul de birouri The Bridge primește cel mai ridicat grad de certificare sustenabilă LEED din România 

in Business 7 February 2018 39 Views

Proiectul de birouri The Bridge, dezvoltat de Forte Partners, a primit certificarea LEED Platinum, cu cel mai ridicat scor de certificare LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) acordat de US Green Building Council (USGBC) unei proprietăți din România.

The Bridge primește cel mai ridicat grad de certificare sustenabilă LEED din România 

Prima fază a proiectulu a fost livrată în decembrie anul trecut și a marcat unele dintre cele mai mari tranzacții de închiriere de pe piață: BCR, cu 18.000 mp și IBM, cu 12.000 mp. Cea de-a doua fază, cu o suprafață închiriabilă de 20.000 mp este în prezent în construcție și va fi finalizată în trimestrul patru al acestui an. Valoarea totală a celor două faze ale proiectului se ridică la 145 de milioane de euro

Piața de real estate se maturizează și excelența în certificarea sustenabilă trebuie să devină o normă. The Bridge este doar al treilea proiect din România care primește certificarea LEED Platinum și sperăm ca numărul acestora să crească în viitorul apropiat”, a declarat Geo Mărgescu, CEO și co-fondator al Forte Partners.

The Bridge a fost evaluat în baza a șapte criterii importante: locație, eficiența consumului de apă, eficiența energetică și a climatizării, materiale și resurse utilizate, calitatea mediului interior, inovație și priorități locale de mediu.

Forte Partners, fondat în 2014, este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari de pe piață. Compania a dezvoltat până în prezent un portofoliu de proiecte în valoare de peste 200 de milioane de euro, atât în sectorul de birouri, cât și în cel rezidențial.

Forte Partners a dezvoltat clădirile de birouri Ștefan cel Mare Building, HQ Victoriei, Nova Building și The Bridge 1, precum și proiectul rezidențial Londra 27 și are în derulare proiectele The Bridge 2, Calderon 80 și Aviației Park.

Comentarii

comentarii