Proiectul legii pentru transpunerea Directivei privind evaluarea de impact asupra mediului, finalizat în aprilie

in Legislatie 15 March 201772 Views

Proiectul de lege pentru transpunerea Directivei 85/337/EEC privind evaluarea efectelor anumitor proiecte publice şi private asupra mediului ar ptea fi finalizat până la jumătatea lunii aprilie, a declarat, miercuri, Dorina Mocanu, director general în cadrul Direcției Controlul Poluării și Evaluarea Impactului din Miisterul Mediului.

Proiectul de lege pentru transpunerea Directivei EIA pleacă din Ministerul Mediului în avizare inter-ministerială cel mai târziu până la jumătatea lunii aprilie, urmând să luăm avizele de la ministere și să intre în procedură parlamentară înainte de vacanța parlamentară”, a spus Mocanu în cadrul conferinței ”Conformare și Politici de Mediu în România”.

Aceasta a mai explicat că autorizațiile de mediu ar putea fi acordate în funcție de domeniul e activitate și nu pe codul CAEN, așa cum se eliberează în prezent.

Activitățile vor fi înscrise într-un registru specific, iar pentru asta trebuei să găsim un temei legal în așa fel încât să nu mai autorizăm toate activitățile dacă nu au un impact serios asupra mediului. Mă refer aici la restaurante, brutării, ateliere de meșteșugărie”, a mai spus Dorina Mocanu.

Directiva EIA a fost adoptată în decembrie 2011, iar textul acesteia a fost publicat în ianuarie 2012.

Comentarii

comentarii