Proiectul privind managementul integrat al deseurilor in Vrancea, trimis CE

in Poluare 29 April 2009 62 Views

Ministerul Mediului a transmis Comisiei Europene, spre aprobare, proiectul major vizand managementul integrat al deseurilor in judetul Vrancea, informeaza MMDD, informeaza Agerpres.

Acest judet va beneficia de finantare europeana prin Programul Operational Sectorial ‘Mediu’. Proiectul, in valoare de peste 43 de milioane de euro, are in vedere investitii in facilitati de colectare a deseurilor, construirea unor statii de transfer in localitatile Focsani, Adjud, Vidra, realizarea unui depozit ecologic de deseuri si inchiderea a cinci depozite neconforme si a 200 de depozite rurale. Contributia financiara a Uniunii Europene va fi de peste 27 de milioane de euro.

Se estimeaza ca lucrarile de investitii se vor realiza in perioada 2009-2013. Bugetul alocat prin Programul Operational Sectorial ‘Mediu’ pentru proiectele vizand managementul integrat al deseurilor se ridica la valoarea de 1,17 miliarde euro, din care grant UE 0,93 miliarde Euro.

Proiectele trebuie sa demonstreze o abordare integrata a acestui domeniu, propunand investitii in achizitionarea de containere pentru colectarea selectiva, facilitati de transport, sortare, compostare si reciclare, construirea de depozite de deseuri la standarde europene, inchiderea depozitelor vechi, neconforme etc. Beneficiarii sunt autoritatile publice locale.

Foto: www.eu2008.fr

Comentarii

comentarii