Prosperitatea schimb─â dieta global─â

in Eat Smart, Poluare 27 November 2017 76 Views

P├ón─â ├«n 2050 vom fi cu dou─â miliarde mai mul╚Ťi dec├ót ast─âzi. Provocarea o reprezint─â asigurarea nevoilor alimentare care se schimb─â dramatic, mai ales ├«n ╚Ť─ârile ├«n curs de dezvoltare din Afica ╚Öi Asia, potrivit unei analize a World Economic Forum.

Prosperitatea schimb─â dieta global─â

 

În medie o persoană consumă aproape 3.000 de calorii pe zi. Mare parte din acestea provenind din cereale cum ar fi grâul, porumbul sau orezul, peste 45%. Urmatoarele principale surse de calorii sunt zaharurile și grăsimile, legumele, lactatele și ouăle.

 

Sursa: Visual Capitalist

Consumul de carne, barometru pentru bun─âstare

Cre╚Öterea nivelului de trai ╚Öi cre╚Öterea demografic─â sunt factorii cheie pentru cre╚Öterea consumului de carne ├«n ╚Ť─ârile ├«n curs de dezvoltare.┬á├Än China, de exemplu, care deja este cea mai mare pia╚Ť─â de consum pentru carnea de porc, este de a╚Öteptat ca interesul pentru carnea de vit─â s─â se dubleze p├ón─â ├«n 2026. De asemena, ├«n Africa sub-saharian─â situa╚Ťia este similar─â.

Studiu: dacă investești un dolar pentru a reduce risipa alimentară, câștigi 14

De╚Öi carnea de vit─â este deja extrem de popular─â ├«n numeroase economii cu venituri mari, aceasta nu este tocmai cea mai sustenabil─â surs─â de hran─â. Carnea de vit─â are nevoie de mai mult─â ap─â ╚Öi terenuri pe kilogram dec├ót aproape orice alt─â surs─â de proteine, dar acest lucru nu opre╚Öte oamenii din ├«ntreaga s─â o consume ├«n cantit─â╚Ťi din ce ├«n ce mai mari.

├Äntre timp, ├«n India, aproximativ o treime din popula╚Ťie este vegetarian─â, ├«ns─â ╚Ťara se transform─â ├«ntr-o pia╚Ť─â important─â pentru consumul de carne. Din 2009 venitul anual s-a ├«mbun─ât─â╚Ťit cu 95%, iar consumul de carne a crescut cu aproape 50% ├«n aceea╚Öi perioad─â de timp.

Surs─â: Raconteur

Comentarii

comentarii