Protest artistic inedit Agent Green la întâlnirea miniștrilor de mediu UE

in Legislatie 22 May 2019 143 Views

Agent Green, artistul Irlo și peste o sută de susținători au desfășurat un protest artistic inedit cu ocazia reuniunii miniștrilor mediului din UE la Palatul Parlamentului. Aceștia au pictat trotuarul dinspre parcul Izvor al Palatului Parlamentului cu mesaje pozitive adresate miniștrilor de mediu din UE, pentru a îi determina să o provoace pe omoloaga lor din România să facă mai mult pentru protejarea parcurilor naționale și a pădurilor virgine.

Artistul stradal Irlo a pictat un cap de cerb carpatin uriaș pe o suprafață de mai bine de 100 m2, iar Agent Green va face demersurile necesare la Primăria Municipiului București pentru ca opera de artă să poată fi admirată cel puțin până când intemperiile o vor risipi.

Miniștrii mediului din UE au fost întâmpinați cu bannere care le cereau să preia tema arzătoare a pădurilor virgine pe agenda reuniunii.

Agent Green și 12 organizații internaționale cer autorităților să protejeze pădurile seculare

Pentru a se asigura că problematica pădurilor seculare va fi ridicată la evenimentul informal, Agent Green a transmis miniștrilor încă de joi 16 mai o scrisoare.

“Am dorit să ne asigurăm că miniștrii vor fi informați înainte să vină în România că este dezastru în pădurile din România. Până la această oră toate cabinetele miniștrilor au confirmat primirea scrisorilor pe care le-am trimis. Mingea este acum la ei. Sperăm să o șuteze bine și să o pună pe doamna Gavrilescu să facă o treabă mai buna”, a spus Gabriel Păun, președintele Agent Green.

Miniștrii care au sosit la ședință au fost întâmpinați de perechi de activiști “siamezi” care îmbracă același tricou cu mesajul sarcastic “Welcome in Romania” ce are pe fundal o mare tăiere la ras. Alături de desenele pozitive sunt afișate 2 bannere: unul în limba engleză cu mesajul “EU: PROTECT ROMANIA’S VIRGIN FORESTS NOW!” și celălalt în limba română “SALVEAZĂ PĂDURILE VIRGINE”. Alături de aceste bannere este și un ecran care rulează filmări cu dezastrul din pădurile Romàniei.

Pe perioada deținerii președinției UE, Agent Green a mai organizat proteste inedite la alte evenimente oficiale din Timișoara, Brașov și Bistrița.

Despre autor: Ana Moca-Grama

Ana Moca-Grama este din Brașov și a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Scrie, face fotografii pe film și visează la o lume în care omul își reîntoarce sufletul către natură.

Comentarii

comentarii