Provocarea 10×10: 10 piese vestimentare pentru 10 zile

in EcoLIFESTYLE 3 February 2019 208 Views

Din dorin╚Ťa de a proteja mediul, dar ╚Öi pentru a avea casele mai aerisite, din ce ├«n ce mai multe persoane ├«ncearc─â s─â reduc─â num─ârul de articole vestimentare pe care le de╚Ťin sau pe care le cump─âr─â. O nou─â provocare este s─â creezi ╚Ťinute din 10 piese vestimentare pe care s─â le por╚Ťi 10 zile.

Foto: un-fancy.com

ÔÇ×Cump─âr─â mai pu╚Ťin. Alege inteligent. ├Äntre╚Ťine-le. Calitate, nu cantitate. Toat─â lumea cump─âr─â mult prea multe haineÔÇŁ, spunea creatoarea de mod─â Vivienne Westwood.

O idee ca s─â-i urmezi sfaturile ar fi s─â apelezi la garderoba capsul─â, care ├«nseamn─â un anumit num─âr de piese vestimentare pe care s─â le por╚Ťi un sezon, ├«n combina╚Ťii diferite. Cele mai multe persoane pasionate de haine au ajuns la concluzia c─â num─ârul 37 este cel ideal pentru piesele vestimentare din garderoba capsul─â. Ideal, ├«n acest interval nu trebuie s─â cumperi nimic nou.

├Äns─â, dac─â aceast─â provocare ├«╚Ťi pare o schimbare prea mare, po╚Ťi s─â ├«ncepi cu una mai u╚Öoar─â, care a c├ó╚Ötigat mult teren ├«n ultima vreme: 10×10 challenge. Pornit─â ca un experiment personal de stilista canadian─â Lee Vosburgh, ├«n 2015, provocarea ├«nseamn─â ce ├«i spune ╚Öi numele: s─â por╚Ťi 10 haine, ├«n combina╚Ťii diferite, timp de 10 zile consecutive.

originals.ro

Pentru a-și ajuta cititorii, Lee a oferit un mic ghid în ceea ce privește piesele pe care aceștia le pot alege:

  • dou─â perechi de pantofi (una cu tocuri ╚Öi una cu talp─â plat─â)
  • patru piese pentru partea de sus (de exemplu, tricouri, bluze, cardigan)
  • o rochie
  • dou─â piese pentru partea de jos (fuste, pantaloni)
  • o hain─â de pus pe deasupra

├Än aceast─â list─â nu sunt incluse accesoriile, gen╚Ťile, pijamalele, hainele pentru sal─â ╚Öi lenjeria intim─â.

├Ämpreun─â cu prietena sa, Caroline Joy, Lee provoac─â ├«n fiecare sezon cititorii. Motivele pentru care ace╚Ötia aleg s─â fac─â provocarea sunt diferite, de la a testa dac─â li se potrive╚Öte un stil minimalist, la a se ├«ndr─âgosti din nou de hainele pe care le au, a fi mai creativi cu ╚Ťinutele lor sau chiar ca o perioad─â de prob─â ├«nainte de a face bagajele pentru o excursie.

Caroline spune c─â ai nevoie de 25 de minute s─â te preg─âte╚Öti pentru provocarea 10×10: dou─â minute s─â verifici vremea (├«n func╚Ťie de care vei alege hainele), trei minute s─â verifici ce activit─â╚Ťi sunt prev─âzute ├«n agend─â, cinci minute s─â alegi c├óteva piese de baz─â ╚Öi s─â preg─âte╚Öti un spa╚Ťiu unde vei avea numai cele 10 haine ╚Öi 15 minute ├«n care vei pune totul cap la cap.

Comentarii

comentarii