Provocare Patrula de Reciclare: fiecare român să doneze 100 grame de deșeuri electrice

in Poluare 12 December 2018 90 Views

În anul Centenarului și în pragul curățeniei pentru sărbătorile de iarnă, Patrula de Reciclare lansează provocarea ca fiecare român să doneze cel puțin 100 de grame de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE), până pe 31 august 2019. Media de colectare DEEE în țările Uniunii Europene este de 6 kg/locuitor în fiecare an.

Provocare Patrula de Reciclare: fiecare român să doneze 100 grame de deșeuri electrice

La Ediția Suporterilor (2018-2019), echipele locale au un nou obiectiv de calificare la premiile naționale: să își mobilizeze comunitățile să trimită la reciclare minimum 100g de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE) de la fiecare locuitor al României, până în august 2019.

„Am sărbătorit 100 de ani de la Marea Unire. Prețuim toate acele motive care ne fac să fim mândri și optimiști. Anul acesta vrem 100 de grame de la fiecare dintre voi! 100g DEEE grijă pentru comunitatea și pentru natura noastră. 100g DEEE respect pentru tradiție și identitate. 100g DEEE responsabilitate pentru generațiile viitoare”, este apelul Patrulei de Reciclare.

Astfel, fiecare locuitor, fie că este angajat, primar, manager sau freelancer, dar și fiecare școală, firmă sau instituție, trebuie să predea în scopul reciclării cel puțin 100 de grame de deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEEE), în contul Patrulei, până pe 31 august 2019.

f64.ro

Apelul este lansat de ONG în pragul curățeniei pentru sărbătorile de iarnă: „În orice gospodărie, birou sau depozit se găsesc astfel de deșeuri – baterii uzate, becuri arse sau aparate electrice sau electronice vechi sau defecte”.

Deșeurile pot fi donate în contul Patrulei apelând serviciul local de colectare gratuit (TelVerde 0800 444 800), dacă ai peste 30 de kilograme, sau prin predare directă la unul dintre punctele de pe hartă.

Media de colectare DEEE în țările Uniunii Europene este de 6 kilograme pe locuitor pe an.

În ediția 2017 – 2018, copiii și profesorii voluntari ai Patrulei de Reciclare din întreaga țară au reușit să convingă românii să trimită la reciclare peste 1.100.000 kg de deșeuri electrice, cea mai mare cantitate de DEEE colectată vreodată în decursul unei singure ediții.

Despre autor: Oana Racheleanu

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Pe ei îi caută Oana Racheleanu, despre ei îi place să scrie.

Comentarii

comentarii